Depozitarul Central va alege in iunie banca operatoare a sistemului de plata a dividendelor

Banca ce va realiza impreuna cu Depozitarul Central sistemul centralizat de plata a dividendelor ar putea fi selectata pana la sfarsitul acestei luni, a declarat Adriana Tanasoiu, directorul general al Depozitarului.
"Incercam sa alegem pana la sfarsitul acestei luni banca care va opera sistemul, pentru a prinde din perioada de distribuire a dividendelor din acest an", a spus Adriana Tanasoiu, citata de NewsIn.

Depozitarul Central a anuntat la inceputul anului ca vrea sa realizeze un sistem centralizat de plata a dividendelor pentru toate societatile care sunt tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti, dar si pentru cele care au incheiat contracte de registru cu Depozitarul, pentru a oferi investitorilor posibilitatea de a-si primi resursele financiare intr-un timp mult mai scurt.

Depozitarul Central a avut de ales dintre 15 banci care opereaza in Romania, care si-au depus scrisorile de intentie pentru participarea la realizarea acestui sistem, dar "cel mai probabil va fi un singur castigator", a adaugat Tanasoiu.

Pe lista candidatelor sunt atat banci romanesti, cat si banci din strainatate care opereaza in Romania si au un sistem automatizat de plati, acestea fiind conditiile initiale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri