Avioane Craiova isi adanceste pierderile la noua luni, pana la 3,5 mil. euro

Pierderile Avioane Craiova (AVIO) s-au marit in primele noua luni din acest an la 15,13 milioane lei (3,58 milioane euro), in contextul in care cifra de afaceri s-a comprimat cu o treime fata de perioada similara a anului trecut.
In primele trei trimestre din 2008, compania controlata de stat raportase pierderi de 12,17 milioane lei.

Pe de alta parte, afacerile companiei au scazutz in intervalul ianuarie - septembrie la 5,62 milioane lei (1,33 milioane euro), comparativ cu nivelul din perioada similara din 2008, de 8,47 milioane lei, informeaza NewsIn.

Conducerea Avioane Craiova pregateste un program de restructurare a personalului, care vizeaza un numar de 300 de salariati, in contextul in care negocierile cu Alenia Aeronautica Italia pentru privatizarea fabricii au esuat.

"In urma esuarii negocierilor de privatizare, conducerea fabricii a propus disponibilizarea oamenilor, dar exista un program intreg prin care se propune redresarea fabricii. Vor fi comasate cateva puncte de lucru, vor fi vandute cateva active ce se gasesc prin depozitele fabricii. Nu se lucreaza nimic in acest moment, este o lipsa totala si perpetua privatizare. Chiar si partenerii nostri s-au retras si nu mai avem nici un fel de comanda, nici Ministerul Apararii Nationale nu a avut ceva de lucru la noi", spunea recent Victor Peta, liderul Sindicatului Liber Avioane Craiova.

Saptamana trecuta, Ministerul Economie (ME) a anuntat ca intentioneaza sa relanseze productia la Avioane Craiova prin oferirea pachetului de actiuni detinut potentialilor investitori sau prin atragerea de investitii in industria de aparate de zbor.

Avioane Craiova are un capital social de 2,29 milioane lei, divizat in 915.484 de actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, care detine 80,98% din totalul actiunilor.

Compania are o valoare de piata de 3,75 milioane lei (873.000 euro), conform ultimei cotatii de 4,10 lei, inregistrata in sedinta bursiera de joi.
Titlurile societatii se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiunea XMBS, sub simbolul AVIO.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri