In primele trei trimestre ale anului trecut, Prefab Bucuresti a avut un profit brut de 5,09 milioane lei.

Afacerile companiei s-au redus cu 24% in intervalul ianuarie-septembrie 2009, la 69,3 milioane lei (16,4 milioane euro), de la 91,7 milioane lei in perioada echivalenta a anului trecut.

Milut: Exista posibilitatea sa trecem Prefab pe BVB in 2010

Potrivit unui comunicat anterior, pe parcursul anului compania a intampinat dificultati in activitate, cum ar fi scaderea cererii, persistenta blocajului financiar, devalorizarea monedei nationale, precum si cresterea preturilor la principalele materii prime.

Un alt factor negativ pentru Prefab a fost patrunderea pe piata interna a unor produse din import, similare celor produse de companie (tuburi din fibra si caramida). Compania comercializeaza produse de balastiera, BCA, grinzi si tuburi de presiune folosite la canalizari si la alimentari cu apa.

Prefab Bucuresti are un capital social de 24,27 milioane lei, divizat in 48,53 milioane actiuni, cu valoarea nominala de 0,50 lei. Actionarul majoritar al firmei este omul de afaceri Marian Milut, care controleaza prin firma Romerica International 80,04% din capitalul Prefab. De asemenea, SIF Muntenia (SIF4) are o detinere de aproape 13%.

Valoarea de piata a Prefab Bucuresti este de 87,4 milioane lei (20,2 milioane euro), aferenta cotatiei de 1,80 lei, stabilita in sedinta bursiera de joi. Titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul PREH.