Producatorul de masini agricole Mecanica Ceahlau (MECF) si-a majorat capitalul social cu 8 milioane lei, pana la aproape 24 milioane lei, SIF Moldova (SIF2) participand la aceasta operatiune cu 4,41 milioane lei, pentru a-si mentine participatia.
In cadrul majorarii, au fost emise 80 milioane de actiuni noi, care au putut fi subscrise la un pret egal cu valoarea nominala, de 0,10 lei.
Un alt actionar important care a participat la majorare este fondul Eastern Eagle Fund, care a subscris actiuni de 2,83 milioane lei, sporindu-si participatia la 21,56%.

Producatorul de masini agricole a inregistrat in al treilea trimestru al acestui an pierderi de 3,05 milioane lei, cat in primul semestru al anului, rezultatul negativ la nivelul primelor noua luni ajungand astfel la 5,95 milioane lei (1,41 milioane euro).

Rezultatul negativ se datoreaza injumatatirii cifrei de afaceri, care a ajuns dupa primele noua luni din acest an la 13,49 milioane lei (3,19 milioane euro), comparativ cu nivelul din perioada similara a anului trecut, de 27,37 milioane lei.

Potrivit ultimei raportari, actionarul majoritar al companiei este SIF Moldova (SIF2), cu 55,12% din capital, in vreme ce fondul de investitii Eastern Eagle Fund LTD Winward Cym avea o participatie de 14,68%. De asemenea, Broker Cluj detine mai putin de 5% din actiuni.

Capitalizarea Mecanica Ceahlau este de 16 milioane lei (3,79 milioane euro), aferenta cotatiei de 0,10 lei/actiune, stabilita in sedinta bursiera de joi. Titlurile Mecanica Ceahlau se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul MECF.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Începe maratonul XTB Trading Masterclass - O nouă ordine economică în 2020
Setari Cookie-uri