TenarisSilcotub, producător român de țevi fără sudură de diametre mici și servicii conexe pentru industria energetică, investește 400.000 de lei într-un laborator multifuncțional pentru elevii Colegiului Tehnic Alesandru Papiu Ilarian (API) din Zalău, județul Sălaj.

Investiția de la Colegiul Tehnic API creează un mediu nou de învățare cu accent pe competențe digitale și tehnice. Laboratorul multifuncțional, cu tehnologie de ultimă generație, permite predarea materiilor tehnice prin simulare virtuală și învățarea noțiunilor de mecanică și electrică în condiții de siguranță. Platforma IT, oferită de acest laborator nou, facilitează predarea interactivă, potrivită noilor generații.

Ne bucurăm că putem susține elevii care studiază la Colegiul Tehnic API în a-și construi competențe pentru viitoarele lor profesii. Este necesară implicarea noastră, a tuturor, pentru a dezvolta comunitatea locală.

Mihaela Popescu Președinte, TenarisSilcotub

Laboratorul implică un proces de învățare și dezvoltare profesională și pentru cadrele didactice, care privesc investiția ca pe o nouă provocare și sunt deschiși să o utilizeze cât mai mult, alături de elevi.

„Dotarea acestui laborator a fost o muncă de echipă și ne-am bucurat să fim parte din acest proces încă de la început. Alături de reprezentanții companiei, au fost implicați profesorii în întregul demers, de la alegerea funizorilor, a echipamentului, la configurarea sălii și la partea de training și utilizare. Astfel, susținerea companiei are efecte pozitive și în rândul cadrelor didactice și în modul în care materia este, de acum, predată”, explică Alina Cozac, Director, Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian.

Laboratorul deservește clasele tehnice cu specializările de tehnician în automatizări industriale, mecanică, instalații electrice și prelucrări pe mașini cu comandă numerică.

În ultimul deceniu investițiile TenarisSilcotub în învățământul tehnic din comunitățile Zalău și Călărași, s-au concretizat în 7 laboratoare și ateliere pentru specializări tehnice. Valoarea totală a acestor proiecte implementate este de peste 4,2 milioane de lei. Toate investițiile au ca scop realizarea unui mediu adecvat de învățare în liceele tehnice, unde viitorii tehnicieni și ingineri să deprindă competențe relevante pentru profesiile lor.

Sursa foto: TenarisSilcotub

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri