Transilvania Investments (TRANSI) înregistrează un profit net de 232,26 milioane de lei pentru anul 2023, conform datelor preliminare la 31 decembrie 2023, date ce se află în curs de auditare. Rezultatele preliminare indică o creștere cu 264,5% a profitului față de anul anterior, fiind cel mai bun rezultat pe care fondul de investiții l-a înregistrat în ultimii 5 ani.

Transilvania Investments este cel mai mare hotelier din România, în 2022 Fondul având în portofoliu companii care administrau peste 8.000 de camere.

Fondul a scos la vânzare anul trecut mai multe hoteluri de pe litoralul românesc, ”moștenite” în anii ’90 de la statul român, ca urmare a programului de privatizări în masă. Una dintre vânzările importante de anul trecut a fost cea a hotelului Corona – Postăvarul, pentru care a încasat 9,3 mil. euro.

Veniturile nete ale Transilvania Investments au crescut cu 205,6% la 279,16 milioane lei. La 31 decembrie 2023, activele totale însumează 11,81 mld. lei, fiind cu 27,2% mai mari decât cele înregistrate la aceeași dată a anului precedent.

”Rezultatele financiare reflectă direct strategia de eficientizare a portofoliului implementată în ultimii 3 ani, pentru toate cele 5 linii principale de business în care fondul deține active. În sectorul turism, abordarea unor noi modele de business pentru companiile în care fondul este acționar majoritar, precum Aro Palace și THR Marea Neagră, au dus la creșterea profitabilității prin redefinirea planurilor pe termen mediu. Cu o investiție de 14 milioane de Euro finalizată în 2023, Turism Felix este, la rândul ei, o companie cu un potențial important ce va fi exploatat în următorii ani”, spun reprezentanții TRANSI.

Zona de real-estate este în focusul acestui an. Cu active în Brașov și Sibiu, fondul lucrează, alături de echipele companiilor Independența, Casa Albă și Mecanica Codlea, pentru a dezvolta proiecte noi.

”Diversificarea portofoliului cu investiții financiare noi, valorificarea unor participații prin exit-uri, dar și creșterea gradului de lichiditate se regăsesc și ele printre acțiunile care au facilitat reluarea în anul 2023 a plăților de dividende către acționari. Pe termen lung, acestea vor sprijini Transilvania Investments în asigurarea unei creșteri echilibrate a performanțelor sale”, se menționează într-un comunicat al companiei.

Consiliul de Supraveghere al Transilvania Investments a numit în data de 15 februarie 2024 o noua echipă a Directoratului care va asigura conducerea executivă pentru următorii 4 ani, începând cu data de 21 aprilie, în baza autorizării noii componențe de către A.S.F. Din echipă vor face parte Mihai Buliga-Președinte Executiv, Stela Corpacian-Vicepreședinte Executiv și Răzvan-Legian Raț-Vicepreședinte Executiv.

Sursa foto: Transilvania Investments

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri