Cel puţin 45 de oameni au fost răniţi miercuri într-o explozie produsă la o fabrică de opto-mecanică din oraşul Serghiev Posad, situat la aproximativ 50 km nord-est de Moscova, transmit Reuters şi EFE, citând autorităţile locale.

"O explozie a avut loc pe teritoriul fabricii de opto-mecanică Zagorsk", a scris primarul oraşului, Dmitri Akulov, pe contul său de Telegram, conform Agerpres.ro.

Douăzeci şi trei de persoane au fost internate în spital, dintre care şase la terapie intensivă, a menţionat biroul primarului.

Deflagraţia, ale cărei cauze sunt încă necunoscute, pare să se fi produs într-un depozit unde erau stocate echipamente explozive, conform agenţiei de presă ruse TASS, care adaugă că autorităţile au dispus evacuarea întregului personal din toate clădirile şi secţiile, inclusiv din cele închiriate.

Potrivit canalului de ştiri online Mash, depozitul este închiriat unei firme de echipamente pirotehnice.

Unda de şoc a spart geamurile mai multor clădiri situate în apropierea fabricii, o coloană de fum negru ridicându-se deasupra localităţii, a consemnat The Moscow Times.

"Ar mai putea fi oameni sub dărâmături. Mai mult de zece ambulanţe au sosit la locul incidentului, dar, potrivit medicilor, nici acestea nu sunt suficiente", a transmis canalul de Telegram Baza.

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a declarat pentru canalul de televiziune al armatei ruse "Zvezda" că explozia a avut loc într-un hangar metalic de 40x40 metri şi că nu ar exista flăcări în afară.

Un alt canal rusesc de Telegram a sugerat că o dronă ar fi putut lovi clădirea, dar o sursă TASS a respins această variantă, susţinând că explozia nu a avut drept cauză vreo dronă, ci "factorul uman".

O altă sursă a declarat pentru RIA Novosti că, din câte se pare, cauza preliminară a incidentului este o "încălcare a procesului tehnologic".

Pe pagina de internet a uzinei se precizează că această companie dezvoltă şi produce dispozitive optice şi optoelectronice pentru armată şi instituţiile de forţă, industrie şi sectorul medical. În special, produce aparate de uz militar, inclusiv vizoare în infraroşu pentru tancuri.

Sursa foto: Printscreen Telegram

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri