Centrul Infotrafic informează luni dimineaţă că circulaţia rutieră este în continuare oprită pe ambele sensuri ale DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, unde sâmbătă au avut loc mai multe explozii la o staţie de GPL.

Măsurile rutiere au fost luate pentru efectuarea de către anchetatori a tuturor cercetărilor necesare la faţa locului.

Traficul este deviat pe rutele ocolitoare: pe sensul către Ploieşti - DC 77A - DJ 701B - DN 7 Tărtăşeşti, iar pe celălalt sens - DJ 101B Periş - Tâncăbeşti - DN 1.

Reamintim că două explozii puternice au avut loc în comuna Crevedia, din județul Dâmbovița, la o stație GPL aflată pe DN 1 A. Două persoane au decedat, iar alte 56 au fost rănite, printre care 10 persoane se află în stare gravă. Trei mii de locuitori din Crevedia, de pe o rază de 800 de metri au fost evacuați ca urmare a exploziei. Autoritățile au activat Mecanismul european de protecție civilă prin care s-a putut realiza transferul persoanelor rănite în străinătate. Primii pacienți care au suferit arsuri grave au fost deja transferați în Belgia și Italia.

Principala pistă a anchetatorilor care fac anchetă după exploziile din Crevedia este că prima explozie a avut loc în momentul în care angajații societății ar fi mutat GPL dintr-o cisternă în alta. Aceasta este principala pistă în dosarul în care procurorii Parchetului General fac cercetări pentru distrugere din culpă în formă agravată, faptă pedepsită cu până la 12 ani de închisoare. Nu e exclus ca după încheierea cercetării la fața locului, lista acuzațiilor să fie extinsă cu fapte de vătămare corporală gravă, și chiar ucidere din culpă. Anchetatorii au informații preliminare că fosta stație GPL a fost închisă încă de acum 3 ani. În vara lui 2020, un control făcut de pompierii ISU Dâmbovița a arătat o serie de nereguli. Atunci a fost suspendată autorizația de securitate la incendiu. Așadar, de 3 ani firma nu mai avea autorizație legală.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri