UPDATE 09:29- Până la această oră sunt anulate trenurile IR 1691, IR 1591, IR 1594, R 9012, R 9014. În continuare se lucrează la progmul de circulație împreună cu CFR SA pentru stabilirea modului de circulație cu asigurarea transbordării pasagerilor, circulație ruta ocolitoare în limita rețelei feroviare și eventuale suprimări.

Știrea inițială

Circulația trenurilor CFR Călători între stațiile Craiova – Caracal este întreruptă temporar din cauza deraierii unui tren de marfă, potrivit unui comunicat de presă venit din partea CFR Călători.

„În noaptea de 15 spre 16 ianuarie a.c., ora 01.50, polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Craiova au fost sesizați cu privire la faptul că mai multe vagoane din compunerea trenului de marfă nr.62322 ce circula pe ruta Târgu Jiu – Băneasa, au deraiat peste macaze la intrare în stația CF Leu, km feroviar 186+00.

La fața locului s-au deplasat polițiștii, stabilindu-se faptul că, din totalul celor 35 de vagoane, 11 au deraiat, acestea fiind încărcate cu cereale, respectiv porumb. În acest moment magistrala feroviară 100 este închisă. Mecanicul de tren, un bărbat de 58 de ani, din comuna Galicea Mare, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză, se continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, au declarat reprezentanții IPJ Dâmbovița.

Circulația în zona afectată se desfășoară în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

Astfel, o parte din trenurile cu tranzit pe ruta Caracal – Craiova (precum trenurile internaționale, trenurile ce au în compunere vagoane de dormit și cușetă) sunt direcționate pe ruta ocolitoare Caracal – Piatra Olt – Craiova. Pentru celelalte trenuri, fie este asigurată transbordarea pasagerilor cu mijloace auto, între stațiile Craiova și Caracal și retur de către managerul infrastructurii feroviare –CFR SA, fie au suprimată temporar circulația, călătorii fiind preluați de celelalte trenuri aflate în circulație.

Pentru tranzitarea circulației pe rută ocolitoare, CFR Călători a pus la dispoziția CFR SA locomotive diesel.

Mai multe detalii pot fi solicitate la managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, cel care organizează şi dirijează circulaţia tuturor trenurilor pe calea ferată. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate.

Cum își pot primi banii înapoi pasagerii care au bilete la aceste trenuri

Pasagerii care au bilete la aceste trenuri și doresc să renunțe la călătorie pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Călătorii pot găsi mai multe detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.

Sursa foto: Facebook / CFR Călători

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri