Mai multe imagini cu o explozie la un depozit de combustibil de lângă orașul Voronej, despre care Wagner precizează că e sub controlul lor, au apărut online. Oficialii rusi din regiune au confirmat că a avut loc o explozie și în aceste momente 100 de pompieri încercă să stingă focul, scrie BBC.com.

Se poate vedea și în videoul de mai sus focul puternic declanșat de explozie. Analiștii precizează că încă nu au confirmarea finală că imaginile sunt cele de la depozitul de combustibil de lângă Voronej, însă e clar că există un incediu la locația respectivă, ținând cont de precizările autorităților din zonă.

Surse ale BBC menționează că luptătorii Wagner au preluat controlul tuturor punctelor militare din orasul rusesc Voronej, aflat la jumătatea drumului dintre Rostov, alt oraș controlat de Wagner, și capitala Rusiei, Moscova.

Oficialii din regiunea Voronej nu au confirmat informația, menționând că în aceste momente armata rusiei luptă acolo ca parte a operațiunii anteroriste declanșate de către Moscova.

Armata rusă desfăşoară sâmbătă operaţiuni de "luptă" în regiunea Voronej, frontalieră cu Ucraina şi situată la circa 600 km sud de Moscova, au anunţat autorităţile locale, în plină revoltă armată a grupului de mercenari Wagner, relatează și AFP.

"În cadrul operaţiunii antiteroriste pe teritoriul regiunii Voronej, forţele armate ale Federaţiei Ruse întreprind acţiuni operaţionale şi de luptă necesare", a postat pe Twitter guvernatorul regional, Aleksandr Gussev.

Este cel de-al doilea oraș rusesc pe care Wagner l-ar lua sub control, după ce în această dimineață trupele sale au ocupat orașul Rostov cu scopul de a răsturna conducerea militară, spunând că este gata să moară împreună cu cei 25.000 de oameni ai săi pentru a „elibera poporul rus”. Cu o zi înainte, șeful mercenarilor a acuzat armata că a tras în trupele sale.

Sursa foto: Tiwtter printscreen WAR Monitor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri