Presedintele CA al Bancii Transilvania (TLV), Horia Ciorcila, si Claudiu Silaghi au demisionat din functia de membru al Consiliului de Administratie al SIF Banat-Crisana (SIF1), dupa ce CNVM a obligat conducerea societatii sa convoace AGA pentru analizarea mentinerii celor doi pe aceasta pozitie, potrivit Mediafax.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a obligat conducerea SIF Banat-Crisana sa convoace actionarii pentru a analiza oportunitatea mentinerii lui Ciorcila si Silaghi pe pozitiile detinute, in conditiile in care cei doi au fost trimisi in judecata de procurorii DIICOT.

Intrucat cei doi au demisionat, conducerea SIF Banat-Crisana nu mai poate indeplini solicitarea CNVM, se arata intr-un comunicat transmis de Bursei de Valori Bucuresti de catre SIF Banat-Crisana.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj au dispus, pe 12 iulie, trimiterea in judecata a lui Ciorcila si a lui Silaghi, fost vicepresedinte al CA al Bancii Transilvania, cei doi fiind acuzati de manipularea pietei de capital si de folosirea unor informatii privilegiate in procesul de tranzactionare a actiunilor bancii.

Alaturi de cei doi, in dosar au mai fost acuzate alte sase persoane.

Ciorcila a fost numit, in luna februarie, membru provizoriu in CA al SIF Banat-Crisana, in urma demisiei unui administrator al societatii de investitii financiare, iar in aprilie a fost confirmat membru cu drepturi depline de actionarii societatii de investitii financiare. Omul de afaceri mai fost membru al CA la SIF Banat-Crisana in 2009, insa numai pentru mai putin de o saptamana, deoarece modul de desfasurare a AGA a fost contestat de unii actionari, printre acestia numarandu-se si Banca Transilvania.

Totodata, in AGA din aprilie 2010 alaturi de Ciorcila au mai fost alese in CA la SIF Banat-Crisana doua persoane apropiate acestuia, Dragos Bilteanu si pe Silaghi.

Alegerea lui Ciorcila si a celor doi apropiati ai sai a dus la stingerea litigiilor pe care SIF Banat-Crisana le avea cu grupul Banca Transilvania si cu persoanele cu care acesta actioneaza in mod concertat. Procesele au fost incepute dupa AGA din 2009.

Litigiile dintre cele doua parti au reinceput, insa, in iunie, cand SIF Banat-Crisana a contestat in instanta AGA din aprilie 2010 in care au fost alesi noii membri ai CA al bancii si printre care nu se mai regaseste reprezentantul SIF.

Actiunile SIF Banat-Crisana au scazut vineri cu 3,39%, la 1,14 lei, in linie cu titlurile celorlalte patru SIF-uri. La aceasta cotatie, societatea are o capitalizare de 625,6 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri