Presedintele Consiliului de Administratie al FC Timisoara, Marian Iancu, a declarat ca dupa redobandirea palmaresului, printr-o recunoastere juridica interna si internationala, va lua in considerare listarea clubului la Bursa.

"La modul general, este important de stiut ca lucram la un plan prin care sa echilibram din interior bugetul necesar functionarii. Luam in considerare ideea ca odata cu redobandirea palmaresului, printr-o recunoastere juridica, interna si internationala, sa listam clubul in piata de capital, pentru ca el sa devina proprietatea celor care se regasesc in culorile alb-violete", a spus Iancu pe site-ul oficial al gruparii banatene, potrivit Mediafax.

Marian Iancu a afirmat ca un prim pas ar fi capitalizarea tuturor sumelor imprumutate de actionari, rezultand un capital social de aproximativ 21 de milioane de euro, urmat de o majorare de capital asemanatoare. "Un prim pas in aceasta directie va fi capitalizarea tuturor sumelor imprumutate de actionari, avand ca rezultat un capital social in jurul sumei de 21 de milioane de euro. Analizam pasul imediat urmator, in sensul in care sa realizam o majorare de capital in valoare de 21 de milioane de euro, prin emisiune de actiuni, administrat de C.N.V.M. (n.r. - Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare), tranzactie care ne-ar diminua participarea la 50 la suta, restul devenind portofoliul celor care vor veni alaturi de noi. Este important de stiut ca ne intereseaza sa asiguram continuitatea si in acelasi timp sa impartim proprietatea cu cat mai multi suporteri ai echipei noastre, care prin participarea activa la viata clubului sa impuna o administratie competitiva", a completat Iancu.

Oficialul gruparii banatene a precizat ca presedintele Consiliului de Administratie urmeaza sa fie ales de actionari.

"Gandim ca presedintele Consiliului de Administratie sa fie ales de actionari, prin vot majoritar, indiferent de procentul pe care-l detin. In mod explicit, inseamna ca atunci cand va fi ales presedintele societatii si implicit al clubului fiecare actionar sa de?ina un vot si nu mai mult, chiar daca el reprezinta 1 la suta, 2 la suta sau 50 la suta din totalul actiunilor. Presedintele va avea un mandat de maximum doi ani si va prezenta raportul activitatii sale in cazul in care va dori sa candideze pentru inca o perioada statutara. Propunerile pentru postul de presedinte pot veni in mod exclusiv din randul actionarilor si vor trebui sa se incadreze intr-un standard impus de anumite sarcini bine dimensionate pentru aceasta functie. Va exista totusi o regula, in sensul in care acest drept exceptional va intra in vigoare dupa ce capitalizarea a trecut de pragul de 25 la suta din totalul actiunilor emise. Votul va fi considerat valabil pentru unul sau mai multi actionari, care singuri sau in grup, prin mandat, cumuleaza o participare de la 5.000 de euro in sus. Este un model european general valabil, pe care incercam sa-l adoptam si noi", a subliniat Iancu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Rapid Bucuresti a cerut ASF sa se listeze pe bursa