Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Casa de Compensare va modifica de luni, 1 noiembrie, modalitatea de determinare a bazei colectare a marjei prin utilizarea net margining, fata de gross margining utilizat in prezent, potrivit unui comunicat.

Astfel, se vor in calcul numarul de contracte din ordinele de bursa active precum si numarul de contracte futures determinat ca diferenta dintre pozitiile deschise LONG si SHORT inregistrate pe conturile clientilor fiecarui membru compensator, separat fata de ordinele si pozitiile inregistrate pe contul propriu, in cadrul fiecarui simbol (serie IFD) in parte.

De asemenea, decontarea pozitiilor nete ale membrilor compensatori se va realiza in intervalul 9.30-11.30 in ziua T+1, fata de perioada 12.00-14.00 utilizata in prezent.

“Prin aceste masuri, Casa de Compensare raspunde pozitiv solicitarilor intermediarilor care si-au exprimat opiniile cu privire la necesitatea imbunatatirii serviciilor oferite de CCB in calitate de casa de compensare si de contraparte centrala, in vederea cresterii lichiditatii pietei derivatelor administrata de BVB”, se mai arata in document.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Actionarii Bursei au respins achizitia unui sistem IT la DC