Tribunalul Sibiu a respins cererea FP de anulare a donatiei Romgaz. Franklin va continua litigiul

Tribunalul Sibiu a respins cererea formulata de catre Fond impotriva Romgaz, privind anularea Hotararii Adunarii Generale a Actionarilor Romgaz nr. 12 din data de 30 noiembrie 2010, prin care a fost aprobata realizarea de catre Romgaz a unei donatii in suma de 400.000.000 lei catre statul roman, se arata intr-un comunicat Remis Bursei de Valori Bucuresti.

In calitate de actionar minoritar al Romgaz, cu o participatie de 15%, Fondul Proprietatea a votat impotriva acestei hotarari a Adunarii Generale a Actionarilor care a avut loc in data de 30 noiembrie 2010 si a decis sa ia masuri legale impotriva acesteia pentru a se asigura ca drepturile actionarilor Fondului sunt protejate.

“Fondul Proprietatea subliniaza ca reprezentantii sai legali vor continua litigiul impotriva donatiei realizata de catre Romgaz in suma de 400.000.000 lei catre Statul Roman prin promovarea cailor de atac, in conditiile legii”, se mai arata in comunicat.

Franklin Templeton a propus Guvernului o varianta alternativa – aprobarea unor dividende speciale, platite din rezervele financiare acumulate in ultimii ani, catre toti actionarii companiei.

“Eate o optiune rezonabila si credem ca este cel mai bun mod prin care Guvernul poate colecta bani de la companiile pe care le controleaza. Prin imbunatatirea guvernantei corporative, guvernul roman va putea sa creasca valoarea dividendelor si sa imbunatateasca reputatia Romaniei pe aceasta zona. Incurajam cu tarie autoritatile sa demonstreze comunitatii investitionale din toata lumea ca isi propune sa imbunatateasca guvernanta corporativa, care poate aduce beneficii intregii economii”, a declarat Greg Konieczny, Fund Manager al Fondul Proprietatea.

Guvernul a aprobat, la 18 august, o ordonanta de urgenta, prin care mai multor companii de stat li se solicita sa doneze bani in vederea acoperirii deficitului bugetar.

Citeste si Devalizarea Romgaz vs. protejarea actionarilor minoritari


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri