Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a sustinut ca isi doreste ca demnitatea de sef al statului sa presupuna mai multa sobrietate, mentionand ca vrea ”mai putin spectacol si mai putina galagie”, deoarece ”spectacolul steril” nu produce rezultate, scrie Mediafax.

”S-a spus adesea ca traim intr-o tara in care interesul pentru spectacol este mai mare decat interesul pentru normalitate. Nu cred ca este adevarat. Politica trebuie sa produca rezultate, nu un spectacol steril. Pe cetateanul simplu sunt convins ca il intereseaza siguranta, ordinea, performanta in administratie, invatamant sau in sanatate. Este de datoria noastra, a marelui partid al dreptei, sa facem din Romania un stat modern, bazat pe un model liberal de dezvoltare. Acest lucru este posibil daca ne indeplinim obiectivele strategice, anume de a castiga presedintia Romaniei si de a asigura un ciclu de guvernare pe zece ani”, a afirmat Iohannis.

Liderul PNL a apreciat ca seful statului ”trebuie sa fie un model de onestitate, echilibru si buna credinta”.”Imi doresc ca valorile sa fie respectate. Nu mai vreau ca intelectualii din tara mea sa fie umiliti si sfidati. Ei sunt armatura spirituala, sunt sufletul unei natiuni. Nu mai vreau ca diversele categorii sociale si profesionale sa fie puse pe picior de razboi, sa fie instigate una impotriva celeilalte (…) Vreau mai putin spectacol, mai putina galagie si, mai ales, cred ca este nevoie de mai multa sobrietate in exercitarea functiei de presedinte”, a sustinut Iohannis.

El a mai afirmat ca isi doreste ca Romania sa fie un partener care sa discute la nivel de egalitate cu toate statele europene. ”Imi doresc o Romanie in care proprietatea sa fie garantata, statul de drept sa fie functional, in care libertatea economica, initiativa privata si competitia sa fie promovate, iar potentialul de resurse materiale al tarii sa fie protejat. Cred ca institutia presedintelui trebuie repozitionata in raport cu cetatenii, in raport cu spectrul politic, economic si social. Presedintele Republicii trebuie sa isi redescopere functiile de arbitru si de mediator, ceea ce nu inseamna ca presedintele nu trebuie sa fie ferm atunci cand este vorba de derapaje de la statul de drept sau de excese ale politicienilor”, a mai afirmat liderul PNL.

Iohannis a declarat si ca noul PNL este in mod fundamental diferit de PSD, in special in ceea ce priveste independenta Justitiei. ”De stanga politica ne diferentiaza cel mai mult tema independentei Justitiei. In timp ce, la nivel declarativ, stanga clameaza independenta Justitiei, aceeasi stanga voteaza neconditionat pentru mentinerea imunitatii celor urmariti penal. Noi, dreapta unita, ne plasam, in mod neconditionat, de partea statului de drept”, a mai spus presedintele PNL.

Citeste si:
Dan Barna propune facilitati fiscale pentru cei ce se intorc in tara
Dan Barna propune facilitati...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Iohannis, la ONU: In regiune au loc actiuni de subminare a securitatii