Ministrul Afacerilor externe, Lazar Comanescu, si secretarul de stat pentru afaceri europene din cadrul Ministerului francez al Afacerilor Externe si Dezvoltarii Internationale, Harlem Desir, au sustinut, joi, declaratii comune, la sediul MAE, oficialul francez precizand ca presedintele Francois Hollande va face o vizita in Romania, in luna septembrie.

Harlem Desir a vorbit despre ”intensitatea relatiei, extrem de remarcabila, dintre Romania si Franta”, si a dat ca exemplu vizita premierul roman Dacian Ciolos, pentru a doua oara la Paris, in ultimele sase luni, pentru deschiderea Campionatului European de Fotbal, ocazie cu care s-a intalnit si premierul francez, potrivit News.ro.

”Presedintele Francois Hollande va veni in Romania, pe 12 si 13 septembrie, pregatim in mod activ aceasta vizita”, a declarat Harlem Desir, adaugand ca, in aceasta seara, impreuna cu omologul sau roman, Lazar Comanescu, vor face o vizita comuna in Republica Moldova, pentru a asigura aceasta tara de prietenia celor doua state membre ale Uniunii Europene. ”Suntem, ambele tari, prietene ale Republicii Moldova”, a mai spus Harlem Desir.

Si ministrul de Externe, Lazar Comanescu, a declarat ca, in aceasta dupa-amiaza si vineri, va avea, impreuna cu Reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe din Franta, o vizita la Chisinau, intr-un moment deosebit de important din perspectiva relatiei bilaterale romano-franceze, pe teme europene, si intr-un context in care Franta si Romania detin copresedintia Grupului de actiune europeana pentru Republica Moldova.

”Am discutat despre cooperarea si relatiile bilaterale romano-franceze, care sunt excelente, deosebit de ample si ma rezum in a aduce un singur argument, intensitatea dialogului politic, la nivelul cel mai inalt, un dialog care s-a derulat indeosebi in ultimii doi ani intre cele doua state”, a mai declarat Comanescu.

Citeste si:
Amenda de 150 de milioane de euro in Franta
Google, amendata cu 150 de...

Premierul Dacian Ciolos a anuntat, in 10 iunie, la Paris, ca presedintele Republicii Franceze, Francois Hollande, va face o vizita in Romania in septembrie, pregatirea acestei vizite fiind una dintre chestiunile abordate catre premierul roman impreuna cu omologul sau francez, Manuel Valls. Prima vizita bilaterala a lui Klaus Iohannis in functia de presedinte a fost in Franta, in februarie 2015.

Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Contribuabilii francezi vor putea fi urmariti de Fisc pe Facebook