PNL promite dublarea salariilor medicilor inca de la inceputul guvernarii, construirea celor 8 spitale regionale, precum si realizarea a 900 de constructii tip Casa medicului.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu scrie pe pagina sa de Facebook ca 80% din absolventii de Medicina vor sa plece din Romania, iar ”cand trebuie sa mearga la medic sau au nevoie sa se interneze intr-un spital de stat, aceeasi dorinta ii incearca si pe pacienti”, potrivit News.ro.

”PNL are un plan ambitios pentru Sanatate: dublarea salariilor medicilor inca de la inceputul guvernarii, construirea celor 8 spitale regionale pe care PSD nici nu le-a inceput cat a fost la putere, 900 de constructii tip Casa medicului - cabinet medical si locuinta pentru medicii din rural si din orasele mici. Un guvern liberal le va putea duce la indeplinire”, sustine Alina Gorghiu.

Ea mai mentioneaza ca nu va putea fi rezolvata criza din Sanatate fara a directiona resurse importante spre acest sector. Dublarea salariilor medicilor nu este prima promisiune electorala a PNL. Liberalii au adoptat, saptamana aceasta, in cadrul Ligii Alesilor Locali, desfasurata la Brasov, o rezolutie prin care isi asuma ca in programul de guvernare sa se regaseasca o crestere medie cu 22% a salariilor functionarilor publici incepand cu 2017 si o lege a salarizarii unitare bazata pe profesionalism, merite si echitate.

Citeste si:
Gorghiu: Urmeaza doua luni de calomnii, minciuni si terori
Alina Gorghiu: Urmeaza doua...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Dacian Ciolos a lansat Platforma 100. Ce masuri contine?
Setari Cookie-uri