La ultimul termen din dosarul in care este judecat liderul PNL, Ludovic Orban, procurorii DNA au cerut condamnarea la un an de inchisoare cu executare, pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, scrie Digi24.

Judecatorii instantei supreme se vor pronunta pe data de 5 martie in dosarul presedintelui PNL, Ludovic Orban.

„Astept sa se faca dreptate. Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt extrem de clare, de limpezi, nu mi-am folosit in niciun fel influenta politica (...) Nu am luat niciun leu”, a declarat Ludovic Orban, la iesirea din sala de judecata.

Intrebat cum comenteaza solicitarea DNA, liderul PNL a raspuns: „La instanta de fond, a cerut pedeapsa cu executare spre medie. DNA nu are nicio proba suplimentara, nu a adus niciun martor suplimentar fata de instata de fond”.

„Nu am niciun fel de motiv sa cred ca verdictul care a fost dat la instanta de fond poate fi modificat”, a mai spus Orban.

Citeste si:
Motivul pentru care Dragnea NU ar fi trebuit sa iasa din inchisoare
Motivul pentru care Liviu...

Solicitarea procurorilor DNA a fost formulata luni, la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie unde are loc ultimul termen in procesul inceput in 2016 in care liderul PNL, Ludovic Orban, este acuzat de fapte de coruptie.

Liderul PNL a fost trimis in judecata pe data de 17 mai 2016, de catre procurorii DNA, care l-au acuzat ca si-a folosit influenta pentru a obtine foloase necuvenite. In 11 aprilie 2016, ziua in care a fost pus sub control judiciar, Orban a anuntat ca isi retrage candidatura la Primaria Capitalei si demisioneaza din functiile de prim-vicepresedinte PNL si vicepresedinte al Camerei Deputatilor, el ramanand deputat pana la incheierea mandatului, in decembrie 2016.

In 31 ianuarie 2017, Orban a fost achitat de un complet de trei judecatori al instantei supreme. Decizia nu a fost definitiva si a fost contestata la completul de cinci judecatori al instantei supreme.

Citeste si:
DNA desfasoara o ancheta in cazul unei fraude de MIL. euro
DNA desfasoara o ancheta in...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Salariul minim, "bomba cu ceas" aruncata de PSD inainte de plecare