Judecatorii Instantei Supreme au sesizat Curtea Constitutionala cu privire la neconstitutionalitatea legii de modificare si completare a Legii nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Decizia a fost luata joi seara dupa ce toti magistrati Inaltei Curti s-au constituit in Sectii Unite. "Sedinta Sectiilor Unite a fost convocata la cererea Sectiei Penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, transmisa prin adresa nr.105/C/29.03.2018, in temeiul art.27 alin. (1) teza a III-a din Regulamentul privind organizarea si functionarea administrativa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie", arata Inalta Curte, intr-un comunicat de presa.

Plenul Senatului, in calitate de for decizional, a adoptat luni cele trei legi ale Justitiei - Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Legea 304/2004 privind organizarea judiciara si Legea 317/2004 privind organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Pe masa CCR, o sesizare a PNL si USR

Si PNL si USR au sesizat din nou Curtea Constitutionala pe noua varianta a Legilor Justitiei aprobata de Parlament.

USR depune NOI contestatii pe...
Citeste si: USR depune NOI contestatii pe legile justitiei la CC

In urma amendamentelor adoptate, Legile Justitiei nu au suferit modificari de fond fata de forma adoptata de Camera Deputatilor.