Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, marti, dupa discutiile cu sefii Parchetului General, DNA si DIICOT, ca s-a convenit declansarea procedurii legale privind ocuparea prosturilor vacante din parchete. Toader a precizat ca intrevederile in acest format vor fi periodice.

Tudorel Toader a explicat ca intalnirea de marti a avut ca scop clarificarea numarului procedurilor si calitatea celor care sunt delegati, scrie Hotnews.

„Astazi am avut o intrevedere cu procurorul general, cu procurorul sef interimar DNA si procurorul sef de la DIICOT. Ce a determinat aceasta intrevedere: dezbaterile legate de delegari, detasari. O discutie pe care o apreciez ca fiind foarte deschisa, aplicata, utila, si am convenit sa avem periodic astfel de discutii.

Am cerut si dansii au fost de acord: fiecare din cele trei componente: PICCJ, DNA si DIICOT sa ne faca publice toate posturile care sunt vacante si ocupate prin delegare si imediat sa declansam procedurile de ocupare, in conditiile legii. Sa nu mai avem post vacant ocupat prin decizia procurorului general, ci prin procedura legala. Concluzia pe care o consider cea mai importanta e ca vrem sa punem capat suspiciunilor legate de delegari”, a declarat Tudorel Toader.

Citeste si:
Preot din Constanta, cercetat intr-un dosar de pornografie infantila
Perchezitii DIICOT la o...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Efectele controversatei OUG pe Justitie. DNA, cea mai afectata