Lia Olguta Vasilescu a sustinut ca ceea s-a intamplat miercuri in Camera Deputatilor a fost o miscare coordonata de Opozitie cu presedintele Klaus Iohannis si cu DNA. Fostul ministru a acuzat ca in timpul sedintei deputatul PNL Nicolae Neagu i-a dat telefonul lui Florin Iordache sa vorbeasca cu Iohannis, scrie Ziare.com.

"Ceea ce s-a intamplat in Camera Deputatilor este fara precedent. (...) A fost o incercare de forta de a da jos presedintele Camerei Deputatilor. Stim ca tot acest stat paralel nu face altceva decat de a ne aduce in postura de a nu avea un candidat viabil in campania electorala", a spus Vasilescu.

Aceasta a sustinut ca Opozitia a cerut revocarea pentru doi vicepresedinti ai Camerei Deputatilor, referindu-se la Iordache si Eugen Nicolicea, desi despre revocarea lui Nicolicea nu s-a discutat.

"S-a cerut revocarea a doi vicepresedinti PSD. Ne intrebam de ce pentru a-l treilea (Carmen Mihalcescu - n.red.) de ce nu s-a cerut? A fost chemata la DNA. Este o coordonare intre aceste forte", a spus ea.

Fostul ministru a sustinut ca in timp ce Opozitia ii cerea lui Iordache sa se ridice de pe scaunul sau, presedintele Klaus Iohannis ar fi vrut sa discute cu acesta prin intermediul unui deputat PNL.

"Domnului presedinte de sedinta, Iordache, i s-a solicitat de un deputat PNL sa se ridice de pe scaun si sa i-l dea la telefon pe Klaus Iohannis", a spus Vasilescu.

Intrebata de unde stie acest lucru, ea a spus ca de la Iordache, moment in care jurnalistii au evidentiat faptul ca desi vicepresedintele Camerei Deputatilor a iesit la discutii cu ei nu le-a spus nimic de acest telefon primit.

Cand a fost intrebata daca nu cumva a fost doar o gluma a deputatului PNL, Vasilescu a raspuns ca: "Nu cred ca se fac glume la nivelul acesta cu presedintele Romaniei. Asta arata ca sunt si alte forte in afara Parlamentului la ceea ce s-a intamplat in Camera".

La randul sau, deputatul PNL acuzat de Vasilescu ca i-ar fi dat telefonul lui Iordache a negat acest lucru.

"Nu vorbeam la telefon cu Iohannis. Cauta motivatie pentru ceea ce s-a intamplat. Stiind ca ieri- alaltaieri au pierdut ceva deputati nu se asteptau astazi la solicitari si incearca orice fel de explicatii de a mai baga un actor in aceasta ecuatie. Cu dl Iordache, in afara ca l-am vazut galben cand l-am rugat sa paraseasca sedinta, nu am mai vorbit. Este acces pe numarul meu de telefon. Nu doar ca nu vorbeam cu Iohannis, nu vorbeam cu nimeni. Eu i-am facut sugestia sa se ridice. Eu fiind deputat de Sibiu e posibil ca de aceea sa zica de mine. E o strategie pe care si-au gandit-o. Nu pot sa spun decat ca de ceea ce le este frica nu scapa", a spus Neagu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri