Presedintele PSD si premierul Romaniei, Viorica Dancila a convocat o sedinta informala a Comitetului Executiv National, la Vila Lac, astazi la ora 18:00. Liderii din teritoriu sunt asteptati mai mult pentru a socializa, „pentru a ne intelege si noi mai bine”, dupa cum sustin surse din PSD.


Desi este o sedinta informala, in care nu se vor lua decizii, liderii partidului asteapta ca Viorica Dancila sa le prezinte varianta finala a celor care sunt inclusi de partid in cercetarile sociologice comandate de PSD pentru candidatul la prezidentiale, potrivit Digi24. Si-au anuntat intentia de a candidat Eugen Teodorovici, Liviu Plesoianu si Serban Nicolae. In partid s-a discutat si varianta candidatului comun PSD-ALDE, in persoana lui Calin Popescu Tariceanu, insa reactiile sunt impartite.

De asemenea, in partid trebuie sa inceapa discutia despre remanierea guvernamentala. Surse din PSD spun ca premierul si-ar dori o prima remanierea in saptamanile urmatoare, iar mai apoi, in functie de discutiile din partid si de voturile pe care se bazeaza coalitia la finalul verii, sa fie luata decizia unei eventuale restructurari care sa treaca prin Parlament. Primul nume pe lista remaniabililor este cel al ministrului de Interne, Carmen Dan.

Presedintele executiv PSD, Eugen Teodorovici a cerut o remaniere rapida a guvernului, urmata de o restructurare in care sa fie desfiintate cel putin 5 ministere. „Poate o remaniere ar fi, sa spunem, indicata mai repede si o restructurare. Cred ca ar fi buna remaniere cat mai rapida si o restructurare a Guvernului, desigur atunci cand Parlamentul se va intoarce din vacanta sau daca nu, va fi convocat poate mai repede, pe final de august ar fi cel mai bine. De ce faci o remaniere? Sa aduci un ministru mai performant decat cel care este astazi in pozitie. Atunci o faci cat mai repede, nu astepti inca o luna, doua”, a declarat Eugen Teodorovici, marti seara, la Antena 3.

Dupa CEx, premierul, impreuna cu noua echipa aleasa la Congres, va participa la finalul saptamanii la mai multe CEx-uri regionale. Este vorba de sedinta organizatiilor judetene din Braila, Galati si Tulcea, sedinte la care va merge vineri Viorica Dancila. Este inceputul unui turneu in organizatiile judetene pentru intarirea partidului in vederea campaniei pentru alegerile prezidentiale.

Tabara adversa celei invingatoare la Congresul de sambata nu priveste cu incantare acest mars triumfal al Vioricai Dancila prin filiale si la reuniunile atat de dese ale conducerii. Unul dintre fostii lideri ai partidului, membru de seama al echipei Dragnea, a catalogat CEX-ul scurt: ”O frectie”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri