Guvernul va adopta, in sedinta de marti, o hotarare prin care va stabili data de 10 noiembrie pentru alegerile prezidentiale, a anuntat premierul Viorica Dancila.

"Vom stabili prin hotarare de Guvern data de 10 noiembrie 2019 zi a alegerilor pentru presedintele Romaniei, potrivit responsabilitatilor Guvernului privind organizarea in conditii cat mai bune a scrutinului electoral si asigurarea dreptului de vot al cetatenilor. Ulterior vom adopta intreg pachetul de reglementari privind organizarea si desfasurarea scrutinului pentru alegerea presedintelui Romaniei, in conformitate cu modificarile facute in Parlament legislatiei electorale si anume: votarea pe mai multe zile in sectiile din strainatate, posiblitatea prelungirii votului dupa ora 21,00 si implementarea votului prin corespondenta", a declarat prim-ministrul, in deschiderea reuniunii Executivului, potrivit Agerpres.

Viorica Dancila promite "curatenie" in PSD, daca nu castiga la prezidentiale

Presedintele PSD, premierul Viorica Dancila, a declarat vineri seara, la Tulcea, ca va cere demisia tuturor presedintilor organizatiilor care nu-si vor indeplini obiectivele asumate la alegerile prezidentiale, daca social-democratii vor pierde.

"As cere demisia tuturor liderilor care au obtinut un rezultat sub cel la care s-au angajat, (daca PSD va pierde alegerile, n.red.). Fiecare judet trebuie sa-si faca o analiza si sa-si propuna un criteriu de performanta. Daca lasam la voia intamplarii, putem avea judete care se implica si muncesc si judete care nu vor face acest lucru. Atunci este corect ca in primul rand cei care nu indeplinesc aceste criterii sa fie primii care-si dau demisia si apoi conducerea centrala", a spus Viorica Dancila, intr-o conferinta de presa.

Sefa PSD a raspuns astfel unui jurnalist care a intrebat-o daca-si va da demisia de la sefia partidului in cazul in care PSD va pierde alegerile prezidentiale.

Citeste si:
Lista candidatilor la alegerile prezidentiale din 2019
Lista candidatilor la...

"Viitorul PSD depinde foarte mult de rezultatul pe care-l vom obtine la alegerile prezidentiale. Cred ca discutia noastra nu trebuie sa fie despre interese personale, mize mai mari sau mai mici, mize de moment. Ea trebuie sa fie despre modul in care PSD se va pozitiona, despre scorul pe care-l va obtine, pentru ca acest scor va influenta foarte mult rezultatele urmatoarelor doua alegeri", a mai spus presedintele PSD.

Potrivit acesteia, sondajul actual cu prezidentiabilii PSD va fi urmat de un altul cu cei mai buni doi candidati. "Sunt optimista dupa aceasta zi, o zi incarcata, pentru ca am vazut dorinta de implicare a membrilor comitetelor executive nationale, a liderilor celor trei judete, dorinta de a obtine un rezultat cat mai bun si cred ca acest lucru ne incurajeaza sa mergem si in celelalte judete si sa castigam alegerile prezidentiale", a mentionat Viorica Dancila.

La randul lui, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, unul dintre prezidentiabilii PSD, a apreciat rezultatul alegerilor europarlamentare drept "o sincopa".

"Ce s-a intamplat pe 26 (mai, n.red.) poate ca reprezinta si un efect al modului in care administratia in general se poarta, sa spunem, in zona publica, fie ca vorbim de blocaje, de intarzieri de avize, autorizatii, aroganta poate la centru, la nivel local. Oamenii percep asta intr-un mod foarte direct si o asociaza guvernarii, cu toate ca noi am avut un alt mesaj, am dat anumite masuri", a declarat ministrul Teodorovici.

Citeste si:
CCR: BEC trebuie sa inregistreze candidatura lui Catarama la alegeri
CCR: BEC trebuie sa...

Presedintele PSD, Viorica Dancila, alaturi de presedintele executiv al partidului, Eugen Teodorovici, si secretarul general Mihai Fifor au participat vineri seara la sedinta Comitetului Executiv Judetean al Organizatiei PSD Tulcea.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Tariceanu: Cand sapa groapa altuia, ''orice om sa-i fie frica"!