Senatul si Camera Deputatilor s-au reunit, in sedinta comuna, pentru citirea motiunii de cenzura, care va fi dezbatuta si votata joia viitoare. Documentul a fost prezentat de senatorul PNL Florin Citu, intr-o sala aproape goala: dintr-un total de 465 de parlamentari, au fost prezenti doar 128, scrie Ziare.com.

"Guvernarea PSD este cea mai tragica farsa pentru Romania. In 2 ani si 8 luni s-au perindat prin Guvern peste 80 de ministri. Guvernul PSD poate fi numit guvernul sanselor ratate pentru Romania. Este grav ca nu s-a construit nimic cu bani imprumutati la dobanzi impovaratoare. Prin lipsa investitiilor vedem cum se degradeaza si ceea ce s-a construit anterior. Autostrazi nu se construiesc, doar se deseneaza pe harta tarii. Guvernul nu vrea sa auda avertismentele institutiilor financiare", se arata in textul motiunii cititi de Citu.

A fost adusa in discutie si situatia din Educatie, precum si cea din Sanatate: "Noul an scolar, iar situatia din invatamant se inscrie in acelasi peisaj dispretuitor. Guvernul nu da doi bani pe soarta scolilor romanesti. Guvernul mai taie mereu cate ceva din banii alocati Educatiei. (...) Romania pierde sansa de a construi spitale regionale din bani europeni".

La final, senatorul PNL i-a indemnat pe parlamentari sa voteze joia viitoare motiunea de cenzura, pentru a pune punct "celui mai nociv guvern pe care l-a avut tara in ultimii 30 de ani".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Tarom are un nou sef provizoriu