Premierul desemnat Ludovic Orban estimeaza ca 237 - 243 de parlamentari vor vota pentru investirea Guvernului si a acuzat un boicot din partea PSD si a Pro Romania. Intre timp au aparut noi informatii potrivit carora o parte din parlamentarii Pro Romania vor fi prezenti la sedinta comuna a Parlamentului si vor vota pentru investirea Guvernului Orban.

Senatul si Camera deputatilor se reunesc in sedinta comuna luni, de la ora 14:00, pentru votul de investire a Guvernului propus de premierul desemnat Ludovic Orban. Sedinta poate fi urmarita in direct la acest LINK.

Update 17:00: Potrivit senatorilor PNL prezenti la numararea voturilor, Guvernul Orban a trecut cu 240 de voturi PENTRU.

Update 16:35: Un numar de 64 de senatori neafiliati au votat pentru guvernul Orban. Deputatii Pro Romania care au votat pana acum in favoarea Guvernului sunt Liviu Ioan Balint, Daniel Constantin, Florea Damian si Sorin Cimpeanu.

Update 15:54: Reprezentatul PSD a cerut verificarea cvorumului de sedinta prin apel nominal.

Update 15:50: Pemierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat in plenul reunit al Parlamentului ca mandatul Executivului sau este unul limitat, de un an, subliniind insa ca trebuie luate urgent anumite masuri.

El a evidentiat ca este necesara rectificarea bugetului de stat, aratand ca foarte multe institutii publice si autoritati locale nu au resursele financiare pentru a incheia exercitiul bugetar si risca sa-si lase angajatii fara salarii.

Update 14:55: Alina Gorghiu a anuntat ca la sedinta si-au inregistrat prezenta la vot 235 de parlamentari din totalul de 465. Pentru ca Guvernul sa fie investit este nevoie de prezenta a cel putin 233 de parlamentari la sedinta si de intrunirea a minimum 233 de voturi favorabile.

Conform programului, premierul desemnat Ludovic Orban va prezenta programul de guvernare si lista Guvernului. Vor avea loc dezbateri urmate de votul asupra cererii de acordare a increderii Parlamentului asupra Programului si a intregii liste a Guvernului.

Update 14:15: Deputatul Daniel Constantin a anuntat ca parlamentari ai Pro Romania, ''sase, sapte, posibil chiar opt", vor fi prezenti luni la sedinta comuna a Parlamentului si vor vota pentru investirea Guvernului Orban.

"De cateva zile in Pro Romania au fost cateva discutii de opinie. Au fost cativa colegi care au spus ca ar fi bine ca acest Guvern sa fie investit, dupa care Pro Romania se poate pozitiona in functie de actiunile pe care le intreprind guvernantii. Daca au actiuni bune, sigur ca suntem alaturi, daca nu guverneaza bine, ii sanctionam”, a declarat Daniel Constantin.

Cititi mai mult despre luptele din interiorul Pro Romania.

Update 14:06: Toti senatorii si deputatii USR sunt prezenti in sala de plen si vor vota pentru investirea Guvernului propus de Ludovic Orban, a anuntat presedintele partidului, deputatul Dan Barna.

El a adaugat ca "miza" in acest moment este cvorumul de sedinta, exprimandu-si optimismul ca vor fi asigurate si voturile necesare investirii Guvernului.

Update 14:00: ''Este un boicot jenant, mincinos, care arunca o imagine extrem de negativa asupra celor care au ales calea boicotului in loc sa aleaga calea normala, a prezentei in Parlament", a afirmat Orban, dupa sedinta Biroului Executiv al PNL. Plenul Parlamentului se reuneste, de la ora 14,00, pentru votul de investire a Cabinetului propus de premierul desemnat Ludovic Orban.

Update 13:55: Liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis, va fi singurul parlamentar PSD care participa la sedina de plen. Simonis a declarat ca parlamentarii social-democrati nu vor participa la sedinta de plen in care urmeaza sa se dea vot pe investirea Guvernului Orban.

Update 13:41: Sedinta plenului reunit al Parlamentului de luni, in care premierul desemnat Ludovic Orban cere votul de investitura, va fi condusa de vicepresedintele liberal al Senatului, Alina Gorghiu, scrie Agerpres.

"E fara precedent in ultimii 30 de ani ca de la sedinta de investire a unui guvern sa lipseasca deliberat, sfidand obligatiile de serviciu si pe cele constitutionale, presedintele Senatului si presedintele Camerei Deputatilor. Astazi voi conduce eu sedinta de plen reunit! Sper sa port noroc Cabinetului Orban si sa dam increderea Guvernului de astazi!", a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri