Florin Cîțu a declarat că nu România nu are timp de jocuri politice, referindu-se la conflictul actual al coaliției de Guvernare în care USR-PLUS s-a declarat împotriva adoptării proiectului de investiții Anghel Saligny. Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi neanunțat, potrivit celor de la USR-PLUS, lucru care a stârnit un conflict în coaliție.

„Programul este pentru români. Nu ne mai permitem să avem localități în România care nu au acces la fonduri europene și care să rămână nedezvoltate. Am susținut toate soluțiile din coaliție pentru desființarea SIIJ și ce au mai solicitat partenerii de guvernare”, a afirmat Florin Cîțu, referindu-se la acuzația de șantaj din partea liderilor USR-PLUS, care au afirmat că prim-ministrul a condiționat desființarea SIIJ de acceptarea planului Anghel Saligny.

Florin Cîțu s-a plâns că sunt localități în România în 2021 care nu au canalizare, nu au apă curentă, și că membrii coaliției de guvernare nu ar trebui să saboteze măsurile luate în favoarea românilor, care au nevoie să primească finanțări. „Suntem în urmă pe fonduri europene suntem în urmă cu avizări, cu ghiduri. Mă aștept de la colegi să nu obstrucționeze activitatea guvernamentală”.

„USR-PLUS au vrut desființarea SIIJ, UDMR au vrut mai întâi rezolvarea chestiunii pensiilor speciale. Eu am spus foarte clar că mă interesează să dezvoltăm România. Nu avem timp de jocuri politice, să condiționăm dezvoltarea României de un interes sau altul”, a declarat Florin Cîțu.

Proiectul de investiții care a produs acest scandal prevede investiții de 50 de miliarde de lei (10 miliarde de euro) în zonele rurale.

Vicepremierul din partea USR-PLUS, Dan Barna, l-a acuzat în cursul zilei pe prim-ministru că încalcă protocolul stabilit atunci când s-a încheiat coaliția de guvernare, după ce Cîțu afirmase că, în pofida amenințărilor, proiectul Anghel Saligny va fi adoptat la finalul ședinței de Guvern.

„Am văzut în această dimineaţă, în şedinţa de guvern, deşi luni în cadrul şedinţei de coaliţie am convenit împreună cu partenerii noştri de guvernare că vom continua discuţiile şi pe PNDL 3, şi pe SIIJ, şi pe pensiile speciale şi urma ca în următoarea şedinţă a coaliţiei să venim cu anumite variante, cu formule şi cu amendamente, am constatat în această şedinţă de guvern, unde la pregătitoare nu exista nimic prevestitor, că pe lista suplimentară a fost introdus, la surpriză, acest PNDL 3, un program despre care am exprimat numeroase rezerve din mai multe motive. Este, în primul rând, o chestiune de încălcare a actului adiţional al protocolului de guvernare pe care l-am semnat împreună cu partenerii noştri", a susţinut Dan Barna.

Sursa foto: Guvernul României

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri