Gabriela Firea, Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse nu susține creșterea vârstei de pensionare în România, în conformitate cu proiectul de lege inițiat de PNL.

Proiectul de lege, inițiat în 2021 de către Raluca Turcan, ministrul liberal al Muncii de la acea vreme, prevede ca, la cerere, persoanele care au până în 70 de ani să continue să rămână în câmpul muncii. Totodată, proiectul legislativ propus de PNL are în vedere și posibilitatea cumulării salariului cu pensia, însă aici sunt stipulate mai multe excepții.

Gabriela Firea, Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse spune că PSD nu este de acord cu acest proiect, făcând mai multe precizări pe marginea acestui subiect.

Citește și: Majorarea vârstei de pensionare în România va crește șomajul și va dezavantaja angajații de peste 50 de ani

„O spun răspicat : NU acceptăm sub nicio formă creșterea vârstei de pensionare, dar nu aceasta este problema aflată în dezbatere, de fapt.

Proiectul de lege din parlament nu se referă la obligația de a munci până la 70 de ani, ci la confiscarea pensiei celor care își doresc să mai muncească după împlinirea vârstei de pensionare. Ceea ce este grav! Nu putem fi de acord cu asa ceva!

PSD nu poate accepta o astfel de sancțiune aplicată celor care au contribuit la pensie și vor să își continue activitatea!

În schimb, interzicerea cumulului pensiei cu salariul trebuie aplicată celor care abuzează de sistem, respectiv cei care se pensionează anticipat și continuă să lucreze la stat, de multe ori cu o pensie specială”, a scris pe pagina sa de Facebook, Gabriela Firea, Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Sursa foto: Facebook / Gabriela Firea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri