PSD solicită o ședință de urgență care să aibă loc între liderii coaliției de guvernare pentru a se lua o decizie cu privire la soarta Ministerului Apărării. Marcel Ciolacu vrea să se găsească rapid o persoană care să preia funcția de Ministrul al Apărării, după ce Vasile Dîncu și-a anunțat demisia.

Conducerea PSD a decis să convoace o ședință de urgență în coaliția de guvernare, după ce Vasile Dîncu, fostul ministrul al Apărării a demisionat din funcție, scrie Digi24.

„Decizia pe care a luat-o Biroul Permanent al PSD este să solicităm de urgență convocarea unei ședințe a coaliției pentru a avea o discuție și apoi un Consiliu Politic Național al PSD pentru perioada următoare. Probabil că mâine ar putea să fie un timp potrivit. Premierul Ciucă va pleca apoi la Bruxelles”, a spus Ștefan Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD.

El a adăugat că este posibil ca şedinţa coaliţiei să aibă loc marţi, pentru că apoi premierul Nicolae Ciucă va pleca la Bruxelles.

"În acelaşi timp, solicitarea pe care a făcut-o astăzi de dimineaţă PSD, ca premierul Ciucă să ocupe funcţia interimară de ministru al Apărării, deja s-a şi întâmplat astăzi. Drept urmare, având în vedere trecutul profesional al premierului de ministru al Apărării şi de şef al Statului Major, ne dă garanţiile că în această perioadă Ministerul Apărării are o conducere care ştie şi înţelege exact dimensiunea geopolitică şi contextul geopolitic de astăzi", a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD.

„Nu ne interesează subiectele acestea de schimb trocuri”, în ideea unor schimburi de portofolii, mai spune social-democratul. Această idee a rocadei de miniștri PSD-PNL de la viitorul minister al Apărării a fost enunțată azi de Marcel Ciolacu, liderul social-democraților.

În fapt, PSD nu ține neapărat să intre în posesia Ministerului Apărării, cu atât mai mult cu cât domeniul se află oricum în atribuțiile constituționale ale președintelui Klaus Iohannis, notează surse G4Media. În schimb, PSD vrea să propună liberalilor să rămână cu Ministerul Apărării, dar să cedeze apoi un al ministerul social-democraților.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri