Europarlamentarul Corina Creţu a susţinut la Strasbourg că Republica Moldova este pregătită să înceapă negocierile de aderare la începutul anului viitor, având în vedere atât de reformele care se întreprind, cât şi situaţia geopolitică.

"Intervenţia mea din plenul Parlamentului European de la Strasbourg a fost una de susţinere a Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană. Republica Moldova şi-a manifestat puternic dorinţa de apartenenţă la familia europeană, fiind fermă în faţa atacurilor hibride venite din partea Rusiei, făcând faţă multiplelor crize şi primind cu braţele deschise cel mai mare număr de refugiaţi ucraineni raportat la numărul locuitorilor. Pe 23 iunie 2022, a devenit ţară candidată la Uniunea Europeană. Am fost săptămâna trecută la Chişinău şi vreau să vă asigur că Republica Moldova este pregătită să înceapă negocierile de aderare imediat la începutul anului viitor, ţinând cont atât de reformele care se întreprind, de aspiraţiile europene ale poporului care au fost clar manifestate în cadrul Adunării 'Moldova Europeană', dar şi luând în calcul situaţia geopolitică", a arătat Corina Creţu, potrivit unei postări pe Facebook.

Parlamentarul european consideră necesară includerea Republicii Moldova în programele, instrumentele şi agenţiile europene, precum şi posibilitatea de a beneficia de instrumentele financiare de preaderare ale UE cât mai curând posibil, astfel este nevoie să fie revizuite Regulamentele europene şi să fie majorat bugetul instrumentului IPA III.

"Solicit respectuos punerea pe agendă şi acordarea votului pozitiv de către Consiliului UE pentru iniţierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană în cel mai scurt timp posibil", a afirmat Corina Creţu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri