Președintele Klaus Iohannis a discutat deschis despre situația României, țara noastră încercând în continuare să obțină acordul Austriei pentru a intra în Schengen. Iohannis a declarat că poziția oficialilor de la Viena este „străvezie” și că „placa” austriecilor este greu de înțeles. În plus, șeful statului a vorbit și despre probleme din Schengen, organizația inter-statală având nevoie de schimbare, conform acestuia.

Este deprimant să vezi aceeași placă de la Viena, în condițiile în care România performează foarte bine. Noi facem tot ce putem, dar devine din ce în ce mai ciudat acest dialog. Austria de fiecare dată spune că se opune măririi Spațiului Schengen, deși declară că nu are nimic cu Bulgaria și România”, a spus Iohannis. „Argumentele sunt cel puțin străvezii, mai ales că în aceeași Consiliu a fost aprobată intrarea Croației”, a punctat acesta.

„Realitatea este că Spațiul Schengen nu mai funcționează și [aproape că] nu mai există deoarece, ca urmare a migrației, care este foarte importantă, multe state și-au închis granițele. Au apărut în estul Uniunii Europene succesiv mai mmulte inchideri de granițe”, a explicat șeful statului. „Cineva ar putea să constate că noi vrem să intrăm într-un acord care nu mai funcționează”.

„E o intrebare pe care trebuie să ne-o punem. Se știe de mult timp că Schengen are probleme. Există dorința de a moderniza acordul Schengen, dar sunt unii care se opun la orice - inclusiv la extinderea Spațiului Schengen. România ar deveni un punct forte al Spațiului Schengen, comunitatea ar deveni mai puternică, mai sigură. Cu România înăuntru [în Schengen], am putea să reformăm spațiul, cu energie nouă”, a concluzionat Iohannis.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri