Peste jumătate dintre români - 53% - se declară de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale, potrivit unei cercetări sociologice realizate la comanda PSD şi PNL de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, scrie Agerpres.

Pe acelaşi subiect ("personal sunteţi de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale), 35% dintre respondenţi au susţinut, conform sondajului, că nu sunt de acord ca europarlamentare şi localele să fie comasate, iar alţi 12% au spus că nu pot aprecia cu privire la o astfel de variantă.

Totodată, 66% dintre cei chestionaţi au răspuns afirmativ întrebaţi dacă varianta ca viitorul Guvern al României, care se va forma după alegerile generale, ar trebui să fie alcătuit din partide care împreună să asigure majoritatea constituţională şi stabilitate politică.

La aceeaşi întrebare, 23% dintre intervievaţi au răspuns "nu", iar alţi 13% că nu pot aprecia.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, 31% dintre cei 45% de respondenţi care au indicat un partid au afirmat că ar vota cu Partidul Social Democrat, 20% cu Partidul Naţional Liberal, 18% cu Alianţa pentru Unirea Românilor, 15% cu Alianţa Dreapta Unită (USR+PMP+FD), 8% cu SOS România, 5% cu Uniunea Democrată Maghiară din România, 2% cu REPER şi 1% cu altele.

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 19 - 20 februarie pe un eşantion de 950 de subiecţi, prin metoda CATI (telefonic). Cercetarea sociologică are o marjă de eroare de plus/minus 3,1%.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri