Anul 2005 a fost marcat de o schimbare in mentalitatea companiilor care au realizat ca un element important in felul in care sunt percepute este sediul. Ca sa fii perceput pe masura businessului trebuie sa functionezi intr-un spatiu adecvat.
Spatiile cautate au fost cele din cladirile de birouri sau cu functionalitate de birouri, ceea ce a dus la inchirierea a mii de metri patrati in zonele consacrate, de la Piata Victoriei pana in zona de nord.

Stocul de birouri a crescut in 2005 cu aproximativ 150.000 mp fata de anul precedent, reprezentand o crestere de 40%.

Cresterea stocului de birouri pentru 2006 va fi de aproximativ 200.000 mp, fata de stocul anului 2005, zona tintita de investitorii interesati de dezvoltarea proiectelor mari fiind zona de nord.

Se vor construi imobile din ce in ce mai bune, dotate cu toate facilitatile necesare chiriasilor. Spatiile deschise per nivel, arhitectura ce permite serpararea accesului intre anumite nivele, locuri de parcare subterane sunt numai cateva dintre elementele care tin topul caracteristicilor cele mai solicitate de catre chiriasi. Proprietarii incearca sa vina in intampinarea clientilor cu produse la standarde occidentale. Viitoarele imobile de birouri vor fi din ce-n ce mai performante, respectand din ce in ce mai multe standarde europene si internationale.

Regatta ofera solutii pentru toate tipurile de clienti, de la cei care cauta suprafete mici pana la companiile care cauta mii de metri patrati. Portofoliul nostru contine cele mai variate oferte, inclusiv in zonele noi de dezvoltare. Vestul Bucurestiului, incepand din Cotroceni, Splai, Semanatoarea, inclusiv bulevardul Timisoara, devine din ce in ce mai interesant pentru dezvoltatorii de birouri. Incepand investitii si-n alte zone decat cea de nord se trece la o decongestionare a orasului, facandu-se primii pasi in echilibrarea raspandirii ofertelor in oras.

In ceea ce priveste preturile, acestea vor ramane aproximativ la acelasi nivel ca in 2005. pentru cladirile de birouri de clasa A nivelul chiriilor este de 18-20E/mp, in timp ce pentru imobilele de clasa B chirile sunt intre 12-16E/mp.

Bucurestiul se confrunta in acest moment cu lipsa unui numar suficient de oferte de calitate. Mai ales in contextul in care chiriasii cauta sedii reprezentative, dezechilibrul intre cerere si oferta este evident. Tocmai cererea mare pentru birouri performante influenteaza intr-o oarecare masura comportamentul partilor implicate: proprietar, chirias. Proprietarii inca pot tine preturile la un nivel inalt, chiriasii avand prea putine optiuni.

Pe masura ce noi proiecte vor fi demarate si finalizate in piata de birouri se vor putea observa o serie de schimbari. Presiunea se va diminua, chiriasii avand acces mult mai usor la sedii reprezentative, de calitate. De asemenea orasul va capata un look mai dinamic, cladirile de birouri fiind caracterizate de o arhitectura de cele mai multe ori ultra-moderna, cu accente tip pereti cortina sau elemente decorative avangardiste.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri