"Tot ce putem spune este ca mallul a fost adjudecat", au declarat pentru Mediafax reprezentantii biroului executorului judecatoresc Bogdan Dumitrache.

Cumparatorul este compania Rosequeens Properties. Firma are ca actionar o societate din Cipru, iar administrator este Ciprian Chiorean, legal manager la Bank of Cyprus. Despre cumparator a scris initial Economica.net.

Mallul, detinut de compania nord-irlandeza Mivan si familia Awdi, a fost scos la vanzare pentru datorii neachitate catre trei banci.

Centrul comercial este executat pentru acoperirea unei creante de 61 milioane euro (debit principal, dobanzi si penalitati), iar creditorii sunt Eurobank EFG, Alpha Bank si Bank of Cyprus.

Proiectul are o suprafata utila totala de 70.592 metri patrati si este amplasat pe un teren de 20.255 de metri patrati. In cladire exista spatii operate, pe baza unor contracte de inchiriere, de 101 firme.

Liberty Center a fost inaugurat in noiembrie 2008, printr-o investitie de 70 milioane euro si avand un grad de ocupare de 100%, dar a pierdut de-a lungul timpului chiriasi precum Starbucks, Diverta, Marks&Spencer, Forever 18 sau Burger King.