Inca un mall pe moarte? Bancile vor sa execute Liberty Center pentru 60 mil. euro

Centrul comercial Liberty Center din sectorul 5 al Capitalei este in pragul executarii silite, urmand ca la inceputul lunii viitoare sa fie scos la licitatie la un pret de 60 mil. euro.

Centrul comercial Liberty Center din sectorul 5 al Capitalei va fi scos la licitatie la un pret de 60 mil. euro, a anuntat executorul judecatoresc Bogdan Dumitrache, asociat in cadrul B.E.J.A Dumitrache si Dumitrache.

Eurobank EFG Private Bank, Alpha Bank si Bank of Cyprus sunt creditorii care au cerut executarea silita a debitoarei Liberty Center SRL, compania care detine centrul comercial din Capitala.

Datoria totala pentru care cele trei banci au cerut executarea se ridica la peste 61 mil. euro, la care se adauga aproape 225.000 euro reprezentand dobanzi. Mallul Liberty Center a fost evaluat la 60 milioane euro, iar acesta va fi si pretul de pornire in cadrul primei licitatii, care va avea loc pe 7 august.

Liberty Center este unul dintre cele mai putin performante malluri din Capitala, potrivit cifrelor financiare ale companiei de la Registrul Comertului.

Liberty Center este al 4-lea centru comercial mare care este scos la vanzare ca urmare a datoriilor, dupa City Mall, Tiago Oradea si Armonia Braila.

In 2010, Tiago Oradea a fost vandut la licitatie publica unei companii controlate de omul de afaceri Gabriel Popoviu pentru mai bine de 30 de milioane de euro. Un an mai tarziu, City Mall din Bucuresti a fost cumparat, in cadrul unei alte proceduri de lichidare, de o companie a omului de afaceri Ioannis Papalekas pentru 17,3 mil. euro.

In prezent, la vanzare mai este si centrul comercial Armonia Braila, a dezvoltatorului imobiliar RED.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri