Arhitectii se opun constructiei pasajului subteran de la Piata Presei Libere, al carui PUZ va fi supus aprobarii miercuri, considerand proiectul nociv in raport cu cea mai importanta zona a Soselei Kiseleff.


"Avand in vedere ca pe data de 28 august 2013 urmeaza sa fie supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti PUZ Piata Presei Libere, sector 1, Pasaj rutier subteran, Filiala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania tine sa reaminteasca faptul ca si-a exprimat in mod public si in repetate randuri opozitia fata de acest proiect, considerat inutil functional si fundamental nociv in raport cu zona cea mai importanta a Soselei Kiseleff, cea care leaga Piata Presei Libere cu Piata Arcului de Triumf", au anuntat reprezentantii OAR.

Filiala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania si-a expus si motivat cu argumente profesionale (privind atat analiza traficului cat si protejarea valorilor istorice, culturale si arhitectural-urbanistice) punctul de vedere in legatura cu acest proiect, pe tot parcursul procesului elaborarii si avizarii lui. Astfel, OAR a inceput sa trimita cereri, scrisori, recomandari si mesaje catre Ministerul Culturii, Primarul General si Consiliul General al Municipiului Bucuresti constant in perioada 14 iunie 2011 si 22 iulie 2013.

“Cu ocazia punerii in dezbatere publica a PUZ Piata Presei Libere, Filiala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania si-a reiterat opozitia fata de acest proiect. Am constatat deplina convergenta a punctului nostru de vedere cu cel al opiniei publice.Admitem ca in urma unei astfel de dezbateri nu pot fi preluate toate opiniile, dar in acest caz ne aflam in situatia in care Primaria Municipiului Bucuresti nu a acceptat nici una din obiectiile venite din partea noastra sau a publicului”, spun oficialii OAR.

“Desi utilitatea de principiu a consultarilor pe parcurs si a dezbaterii publice este de netagaduit, in practica ea este anulata – si nu numai in acest caz – de atitudinea ostila a Primariei Municipiului Bucuresti care, afirmand ca “decizia asupra formei finale a proiectului apartine autoritatilor ce detin competenta legala”, dovedeste ca, de fapt, nu are nici o disponibilitate pentru dialog”, au mai spus arhitectii.

Acum, OAR, “avand in vedere argumentele prezentate in toate documentele mentionate mai sus, care pledeaza impotriva acestui proiect, ca si modul in care s-a derulat procesul de elaborare, avizare si dezbatere publica”, solicita Consiliului General al Municipiului Bucuresti sa respinga PUZ Piata Presei Libere, sector 1, Pasaj rutier subteran.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri