Canadienii de la Benevo au preluat prin subsidiara Blue Diamond, alaturi de producatorul de mase plastice Autoplast, activele companiei falimentare Aversa SA, printre care si un teren de 10 ha in zona Obor, tranzactie de 17,3 mil. euro ( fara TVA).

Compania Benevo este cunoscuta pentru investiile din imobiliarele locale. Benevo a achizitionat in 2008 un teren de 40 mil. euro pe care vor construi mallul Victoria City Center, iar in 2012 au cumparat pentru 21,6 mil. euro terenul pentru Vulcan Retail Park, proiect pe care compania il dezvolta alaturi de NEPI.

Compania are in plan sa relocheze businessul Aversa intr-o fabrica care sa beneficieze de tehnologii mai avansate, sa angajeze minimum 200 de oameni si sa creasca businessul de productie de pompe, spune Michael Topolinski, presedintele Benevo.

Benevo are 40 mil. euro disponibili pentru a investi in Romania. Benevo a fost asistat in tranzactie de Biris Goran si Ionut Petcu de la The Advisers/Knight Frank.

Ce obligatii au Benevo si Autoplast?

Citeste si:
Benevo ramane proprietar la Aversa: Avocatii Biris Goran au...
Benevo ramane proprietar la...

In cadrul sedintei de licitatie din data de 11 sseptembrie lichidatorul judiciar al Aversa SA– consortiul format din RVA Insolvency si Activ Lichidator- au fost adjudecate toate bunurile societatii Aversa, cu exceptia creantelor si disponibilitatilor banesti.

Conform procesului-verbal al licitatiei, adjudecatarul este obligat sa continue activitatea de productie tip Aversa (pompe si piese de schimbe marca Aversa) si sa aiba un numar de minim 200 salariati o perioada de minim 3 ani de la data adjudecarii. In cazul in care adjudecatarul nu isi respecta obligatiile asumate, licitatia se anuleaza, iar activele revin in proprietatea S.C. Aversa S.A., cu pierderea de catre adjudecatar a garantiei de participare la licitatie (5, 19 mil. euro) si cu plata unei despagubiri de 50% din pretul de pornire al licitatiei (respectiv suma de 17,3 mil. euro).

Aversa SA, unul dintre cei mai mari producatori de pompe din Europa, se afla in procedura de faliment din data de 19 ianuarie 2012. Incepand cu luna mai a acestui an au fost organizate un numar de 14 licitatii pentru bunurile companiei in cadrul carora nu s-a primit nicio oferta de pret.

In cadrul celei de a 15-a licitatii a fost depusa o singura oferta de catre asocierea formata din S.C. Blue Diamond Estate S.R.L. si S.C. Autoplast Engineering S.R.L. care a oferit pretul minim de adjudecare de 17.300.000 euro (exclusiv TVA). Acest pret minim a fost aprobat de catre adunarea creditorilor in sedinta din data de 18 iunie.

Constructia mallului Victoria...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
7 platforme industriale unde ar putea rasari noi locuinte sau birouri