Standardizarea profesiei de agent imobiliar ar putea fi implementata pe piata imobiliara din Romania incepand cu 2008, a declarat presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), Ruxandra Cleciu.
"Avem motive intemeiate sa credem ca standardul va fi definitivat in primavara viitoare la nivel european urmand ca pana in 2008, sa fie introdus si in reglemenratirele pietei din Romania", a explicat oficialul. Standardul se elaboreaza la nivel european in cadrul unui comitet tehnic din care face parte si Cristian Popescu Ialomita, vicepresedintele Confederatiei Europene Imobiliare (CEI). Comparand proiectul de elaborare a standardului in Romania cu cel al Standardului European, peste de 80% din elemente sunt aceleasi, a spus Cleciu, citata de NewsIn.

Srandardul va aduce un reper referitor la felul in care trebuie reglementata profesia, va constientiza asupra rolului agentului imobiliar in asigurarea unei imagini de ansamblu a pietei si va aduce un plus de educatie celor care desfasoara activitatea in acest domeniu. Problemele cu care se confrunta ARAI se refera la nivelul slab de formare al agentilor imobiliari, lipsa de comnicare in domeniu, dar si la lipsa de implicare a autoritatilor.

"Nisipurile de Aur au fost relansate ca zona de interes imobiliar de catre Guvern", a explicat Cleciu, referindu-se la evolutia pietei imobiliare din Bulgaria. In prezent, activitatea imobiliara internationala este sustinuta de organizatii care desfasoara programe de educatie si schimb de experienta intre pietele imobiliare, sustin dezvoltarea activitatii dincolo de nivelul national si administreaza platforme de comunicare pentru cei activi an domeniul imobiliar.

In Romania, agentii imobiliari nu au inteles nu adevarat importanta apartenentei la o asemenea organizatie. Circa 80% din membrii ARAI sunt din Bucuresti, unde se concentreaza 70% din volumul valorilor tranzactiilor imobiliare, iar lipsa de comunicare a facut imposibila crearea unor statistici de piata cu acoperire nationala, a mai spus Cleciu. Congresul International Imobiliar Bucuresti ar in vedere sprijinirea activitatii agentilor imobiliari din Romania si atragerea interesului investitorilor straini asupra pietei romanesti si este organizat de Central European Real estate Associations Network (CEREAN) si Asociatia Romana a Agentiilor Imobiliare (ARAI).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri