Executorul vroia sa obtina 29,4 milioane de lei la licitatia din 2 septembrie, potrivit unui anunt publicat in luna august, pretul fiind redus cu 25% fata de cel initial, de 39,2 milioane lei, la care s-a incercat vanzarea in ultimele luni ale anului trecut.

“Licitatia nu a mai avut loc. A fost suspendata la cererea creditorului. Procedura a fost reluata. Noul termen fixat de executor este 3 octombrie”, a declarat pentru wall-street.ro Aurora Damcali, managing partner la firma de avocatura Leaua & Asociatii.

De altfel, pretul de 29,4 milioane lei va fi pastrat la la licitatia din octombrie.

Palatul de pe strada Ion Ghica, nr 4, are o suprafata construita la sol de 1.600 metri patrati, pe un teren de 2.215 metri patrati. Cladirea, cu subsol, parter, trei etaje si mansarda, are o suprafata utila desfasurata de 5.655 metri patrati. Suprafata este egala cu cea a aproape 100 de apartamente de 2 camere.

Cine are bani de luat din vanzarea Palatului Bursei

Palatul este vandut la licitatie de societatea de executori judecatoresti Dumitru, Iancu & Asociatii, pentru recuperarea unor datorii de aproximativ 11 milioane de lei pe care Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti le are catre firma de avocati Leaua&Asociatii.

Pe langa sarcinile care greveaza cladirea in favoarea firmei de avocati, asupra Palatului mai au drepturi si Parchetul, prin sechestru asigurator, in timp ce ANAF sector 3 este inscrisa cu drept de ipoteca legala. Mai multe persoane din conducerea Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti au fost trimise in judecata in 2014 pentru fapte de coruptie, inclusiv accesarea frauduloasa de fonduri europene.

Citeste si:

Astfel, Parchetul are instituit un sechestru asigurator pentru suma de aproximativ 6,76 milioane lei, iar ANAF are de recuperat o creanta de aproximativ 1,83 milioane lei. Statul are prioritate la recuperarea creantelor in astfel de cazuri.

Amanarea cu o luna a licitatiei de vanzare ar putea oferi vanzatorului un rastimp mai lung pentru a atrage cumparatori, astfel incat pretul de vanzare sa fie cat mai bun posibil si sa acopere toate datoriile.

Camera de comert si Industrie a Bucurestiului a castigat palatul, dar nu a avut bani sa-si plateasca avocatii

"Creanta noastra care este in curs de executare silita, in urma incuviintarii instantei, reprezinta valoarea actualizata a onorariilor de avocat datorate si neachitate de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti pentru activitatea de asistenta juridica si reprezentare a acestei Camere in doua litigii care s-au aflat pe rolul instantelor judecatoresti, cu privire la revendicarea imobilului care se scoate la vanzare (fostul Palat al Bursei), precum si a unui alt imobil (cladirea Liceului Cerchez)", au explicat, in luna august, avocatii Leaua&Asociatii in raspunsuri la intrebari transmise de wall-street.ro.

Litigiile Camerei de Comert cu statul s-au desfasurat pe parcursul mai multor ani, urmand si caile de atac legale si au fost finalizate cu succes in anul 2008 (Palatul Bursei), respectiv 2011 (Liceul Cerchez).

Imobilul a reintrat, in octombrie 2008, prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, in patrimoniul Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti. Camera de Comert a vrut sa dezvolte un centru de afaceri modern in aceasta cladire, insa pentru acest obiectiv intentiona sa obtina fondurile necesare din donatii si sponsorizari.

Sursa foto: Google Street View