TRANZACȚIE: Teren din zona Băneasa din Capitală cumpărat cu 2.400 euro / mp

Forty Management, dezvoltator imobiliar condus de Lucian Azoitei, a cumpărat un teren de aproximativ 3.000 mp, situat în Strada Tipografilor 2, din proximitatea fântânii Miorița din Capitala, într-o tranzacție evaluată la circa 7,2 milioane de euro.

Terenul achzitionat recent de Forty Management este învecinat cu Gara Regală Băneasa, Muzeul Minovici și Muzeul de Artă Veche Apuseană, Parcul Herăstrău și Lacul Băneasa. În urmă acestui proces se așteaptă să rezulte construcţia a circa 30 de apartamente, potrivit informațiilor oferite de reprezentanții dezvoltatorului.

Forty Management a organizat un concurs internațional pentru proiectare, câștigat de Sane Arhitecture - Paris, și a fost consiliat în acest proces de către una dintre cele mai mari companii de consultanță din lume, Savills UK.

"Am achiziționat un teren excepțional, într-o zona înconjurată de istoria frumoasă a Bucureștiului, dar care, din păcate, nu este valorificată la potențialul sau architectural. Intenția noastră este să construim un imobil sau două, cu destinație rezidențială, având o galerie de artă la parter, publică, unde artiștii români contemporani să expună gratuit. Țînând cont că în zona Fântânii Miorița va fi și viitoarea stație de metrou, o reconfigurare a spațiului urban se impune pentru a aduce și oamenii", a declarat Lucian Azoitei (foto), CEO Forty Management.

Forty Management este o companie de dezvoltare imobiliară, ce dezvoltă proiecte mixte sub brandul Central District. Compania are câteva dezvoltări rezidențiale finalizate (Central District Polona25, Central District Cuza99), alte 243 de apartamente în construcție (Central District 4 Elemente și Central District Viitorului 134) și 650 de apartamente în planul de dezvoltare imediat (Central District Lagoon City și Central District Royal Suites).

Citeste si:
Proiect: Lagună cu ape turcoaz în București pe un teren de 8,2 MIL....
Un dezvoltator vrea să creeze...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri