În ultima perioadă s-a vorbit despre o tendință de migrare a cumpărătorilor de locuințe către zonele de periferie, către apartamente mai mari, cei interesați fiind dispuși și să cheltuie ceva mai mult pentru o locuință mai bună. Acestea sunt tendințele relevate de către dezvoltatori, dar ce caută cei care își doresc o locuință în București?

Conform datelor pe care le-am obținut de la imobiliare.ro, am putut să vedem care sunt preferințele reale ale celor interesați să-și cumpere o locuință.

Ce tipuri de imobile caută potențialii cumpărători

Nici orașul nu oferă foarte multe alternative, oferta de pe piața rezidențială din Capitală fiind dominată de apartamente la bloc. Prin urmare și preferințele potențialilor cumpărători se îndreaptă cu precădere către acest tip de țintă.

Potrivit datelor furnizate de imobiliare.ro, circa 84% dintre chestionările introduse în motorul de căutare din site sunt pentru „apartamente”, urmate de „case”, în proporție de 10% și de „terenuri”, circa 4%(cel mai probabil, aceștia au în plan construcția propriei locuințe). Circa 2% din căutări se îndreaptă că „altfel de proprietăți”.

Tip de proprietate

Pondere căutări

Apartamente

84%

Case

10%

Terenuri

4%

Altfel de proprietăți

2%

În ceea ce privește vechimea imobilului, se pare că prima opțiune a celor interesați să cumpere o locuință este aceea de a opta pentru ceva nou. Circa 55% dintre căutările din imobiliare.ro sunt către un tip de locuință nou, ceea ce ne arată că mai mulți cumpărători s-au cam săturat de blocurile vechi din Capitală. Evident, restul de 45% caută din prima locuințe vechi.

Apartamentele cu 2 și 3 camere sunt cele mai căutate

Cât despre numărul de camere, se pare că apartamentele cu două camere încă sunt cele mai căutate, aproximativ 45% dintre căutările din site-ul celor de la Imobiliare.ro sunt pentru acest tip de locuință.

Nu foarte departe se află apartamentele cu trei camere, care ocupă 30% din totalul căutărilor de apartamente.

Cei care se încumetă către un apartament cu patru camere sunt cei mai puțini, doar 8% din totalul căutărilor fiind pentru un astfel de locuință.

Număr de camere

Pondere căutări

Garsonieră

17%

2 camere

45%

3 camere

30%

4 camere

8%

Bugetele preferate nu sunt chiar atât de mari

Din datele pe care ni le-au furnizat cei de la imobiliare.ro, mai bine de jumătate dintre cei care au căutat o locuință (circa 53%) au preferat să găsească un imobil care să nu treacă de 80.000 de euro.

Putem constata, însă, că este și o pondere destul de mare care se încumetă să dea între 80.000 și 100.000 de euro pentru a avea o locuință nouă.

Buget preferat

Pondere căutări

60.000 euro

29%

Între 60.000 și 80.000 euro

24%

Între 80.000 și 100.000 euro

19%

Între 100.000 și 120.000 euro

9%

Drumul Taberei, Militari și Berceni în topul zonelor

Cât despre zonele cele mai căutate în București, este ușor de intuit până aici că bugetele îi îndrumă pe cei mai mulți către cartierele care nu sunt recunoscute ca fiind zone scumpe. Prin urmare, Drumul Taberei, Militari și Berceni sunt în topul preferințelor. Avem și câteva prezențe notabile, precum Herăstrău, Unirii.

Top zone preferate București

Cum arată cea mai căutată locuință din București?

Ținând cont de toate aceste preferințe, concluzia este că, dacă ai scos la vânzare un apartament cu două camere, undeva în zonele Drumul Taberei, Militari sau Berceni, cu prețuri care să se încadreze în jurul a 60.000 de euro, cu siguranță ai toate șansele să-l dai foarte repede.

Totodată, apartamentele cu 3 camere, cam în aceleași zone, listate la un preț cât mai aproape de 80.000 de euro, au și ele toate șansele să se vândă destul de rapid.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri