Bucureștiul este un oraș animat și plin de istorie, dar există și locuri în care timpul pare să fi încetinit, lăsând în urmă clădiri părăsite și un peisaj dezolant. CityZen, un proiect de regenerare urbană de tip mixed-use, inovator și ambițios, este pe cale să schimbe complet aspectul unei zone nefolosite din sectorul 1 al Capitalei.

Dezvoltat de SPEEDWELL, unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de pe piața din România, CityZen se va desfășura pe un teren generos de 9 hectare și va acoperi un tronson al fostei fabrici Griro, un important punct de reper pentru trecutul industrial al Bucureștiului. Proiectul va readuce la viață o zonă abandonată și uitată de pe Calea Griviței, redând armonia comunității deja existente din zona învecinată și noii comunități ce se va forma și va crește aici.

Masterplanul integrează o parte din clădirile și infrastructura existentă, alături de noi clădiri de diverse înălțimi care vor răspunde nevoilor actuale și în continuă dezvoltare ale cetățenilor. Una dintre caracteristicile remarcabile ale proiectului CityZen constă în transformarea mai multor hale masive în spații publice deschise și semideschise, păstrând pereții originali și structura metalică a acoperișului, luând în considerare atât calitatea spațială, cât și limitările de structură ale ansamblului. În acest mod vor lua naștere spații flexibile pentru activități formale și informale prietenoase pentru toate categoriile de vârstă.

Această abordare aparte va da viață locurilor care, pentru o lungă perioadă, au fost lipsite de orice formă de activitate. Astfel, comunitatea va avea posibilitatea de a se bucura de spații mixte ce integrează arhitectura peisagistică, transformând o mare parte dintre aceste spații în zone verzi.


Pentru a da naștere acestui proiect amplu, SPEEDWELL colaborează cu două nume importante în industria urbanismului și a arhitecturii. Masterplanul proiectului este coordonat de reputata profesoară Paola Vigano, co-fondatoare a prestigiosului Studio Associato Bernardo Secchi Paola Vigano, cu sediul în Milano, unul dintre cele mai apreciate studiouri de urbanism la nivel mondial. De asemenea, ADNBA, biroul de arhitectură cu numeroase premii și recunoaștere locală și internațională, se ocupă de partea de design, aducând o perspectivă locală și distinctă proiectului.

Regenerarea urbană nu se rezumă doar la construcții noi și spații comerciale. CityZen își propune să fie mai mult decât atât. ”Orașul Zen” va furniza o varietate extinsă de facilități, incluzând apartamente cu suprafețe generoase, special concepute pentru a satisface nevoile familiilor, precum și unități mai mici adaptate tinerilor. Adițional clădirilor de birouri și spațiilor de servicii, comunitatea se va bucura de zone dedicate activităților culturale, spații publice generoase, ateliere de lucru, alei, parcuri, piste de alergare, grădinițe, piațete, spații verzi publice și alte facilități pentru recreere.

”Proiectele noastre sunt concepute în jurul conceptului TOD (Transit-Oriented Development), menit să faciliteze accesibilitatea rezidenților către diverse puncte de interes, aflați în căutarea unui echilibru între viața personală și cea profesională, acestea fiind integrate într-un mod armonios, în spiritul unui plan corect de urbanism ce include spații comerciale și de birouri, dar și acces facil către instituții educaționale, spitale sau alte puncte de interes. Prin urmare, vom transforma fosta fabrică Griro într-un cartier viu, caracterizat de diversitate, clădiri contemporane și spații verzi, care să ofere o gamă largă de facilități comerciale și de agrement comunității, respirând spiritul industrial al amplasamentului.”, declară Jan Demeyere, Arhitect și Cofondator SPEEDWELL.

”CityZen este proiectul nostru reprezentativ ce demonstrează angajamentul SPEEDWELL față de comunitate și mediu, oferind locuitorilor un nou început într-un loc care, până acum, a fost uitat de timp. Cu atenție la detalii și o abordare inovatoare, CityZen va revitaliza zona și va construi o comunitate dinamică, deschisă, care crește și evoluează în armonie cu celelalte zone ale Bucureștiului și cu locuitorii săi, într-un loc în care, de mult timp, nu au existat decât clădiri părăsite și priviri nostalgice. Păstrând rădăcinile industriale ale locului, SPEEDWELL va remodela vechea forjă și o va transforma într-o piață alimentară vibrantă, menținând astfel legătura cu trecutul istoric al zonei.”, declară Didier Balcaen, CEO and Cofounder of SPEEDWELL


Prin intermediul proiectului CityZen, SPEEDWELL readuce viața într-un loc ignorat și creează un cadru favorabil pentru comunitatea în creștere prin facilități moderne și infrastructură adaptate nevoilor actuale. Astfel, zona devine un punct de reper în dezvoltarea urbană sustenabilă, în care spațiile verzi, facilitățile comerciale și recreative se îmbină armonios și prioritizează un stil de viață urban activ și echilibrat.

CityZen nu este doar un simplu proiect imobiliar, ci o declarație a angajamentului de a construi comunități prospere și durabile, ce răspund nevoilor existente și se adaptează ușor schimbărilor. Prin revitalizarea acestei zone abandonate, SPEEDWELL transformă și creează un mediu în care oamenii pot trăi, lucra și se bucura de facilitățile unui oraș în cadrul unui cartier contemporan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri