Pana la finele acestui an, compania cu sediul in Luxemburg Orco Property va obtine o cifra de afaceri de 223 milioane euro, cu 10-15% mai mare decat prognoza initiala.

Compania vizeaza peste 60 de investitii in Europa Centrala, incluzand achizitii de companii de constructii si cumpararea de terenuri, insa Arnaud Bricout a precizat ca Orco nu mai intentioneaza sa cumpere terenuri pe pietele din Bulgaria si Romania in acest an.

Orco Property Group a anuntat de curand achizitia a 73,000 mp de teren in Szczecin, Polonia unde se vor construi mai multe ansambluri rezidentiale. Aceasta este prima expansiune a Orco in alte regiuni ale Poloniei, compania fiind in mod traditional prezenta numai la Varsovia.

Rezultatele trimestriale ale developerului au fost sub asteptari, profitul net de 0.4 mil. de euro scazand cu 94% fata de trim.I’ 06 (cand a fost de 7.3 mil euro) cu toata cresterea de peste trei ori a veniturilor, pana la 58.6 mil euro.

Citeste si:

Rezultatul a fost influentat de lipsa unei noi reevaluari a activelor deoarece conform politicii contabile a firmei o astfel de actiune se intreprinde cand au loc modificari majore in structura activelor sau sunt achizitionate proprietati noi.

Pana la sfarsitul trim.II ‘ 07 grupul planuieste achizitii de peste 500 mil. de euro in conditiile in care portofoliul Orco este de 727.9 mil euro. Orco intentioneaza sa deruleze o majorare de capital pentru a-si lista actiunile la bursele din Varsovia si Budapesta.

In luna aprilie, Orco Property Group SA a achizitionat o o societate din Rusia pentru 85 milioane dolari.