Compania cu capital turc Opus Land Development estimeaza ca va obtine un profit de 300 milioane de euro la terminarea proiectului imobiliar Cosmopolis dezvoltat in zona de nord a Bucurestiului, in urma unei investitii de 700 de milioane euro, au declarat, potrivit NewsIn, reprezentantii companiei.

"Proiectul va fi dezvoltat in sapte etape, dintre care doua vor cuprinde dezvoltarea spatiului comercial, iar cinci dezvoltarea segmentului rezidential. 40% din suprafata pe care va fi dezvoltat proiectul o reprezinta constructiile propriu-zise, iar 60% spatiile verzi. La finalizare, ne asteptam la venituri de un miliard de euro, din care 300 de milioane euro va fi profitul. 10% din venituri vor fi alocate pentru dezvoltarea infrastructurii", au explicat rerprezentantii Opus Development.

Proiectul Cosmopolis va fi dezvoltat in zona de nord a Bucurestiului pe o suprafata de 100 de hectare in zona Stefanestii de Jos, iar la finalizarea lui in 2014 va cuprinde 4.600 de locuinte.

Citeste si:

Prima etapa a proiectului va cuprinde 44 de cladiri, care insumeaza 565 de unitati locative, vile si apartamente, ce se vor intainde pe o suprafata de 65.000 de metri patrati. 21% din suprafata va fi ocupata de constructii, 13% de locurile de parcare, iar restul, de infrastructura si spatii verzi. Aceasta prima faza a proiectului a necesitat o investitie de 30 de milioane de euro, finantare obtinuta de la Garanti Bank.

A doua etapa va incepe in 2008 si va fi finantata prin reinvestirea profitului obtinut din dezvoltarea si vanzarea primei etape, au mai spus reprezentantii Opus.