"Suntem incantati ca am devenit managerii unei proprietati de calitate precum Arena Mall Bacau, care ne sporeste astfel prezenta pe piata din Romania. Vom aduce in acest mall serviciile noastre variate si inovative privind managementul proprietatii, astfel incat valoarea proiectului va creste in timp", a declarat responsabilul Sonae Sierra privind Property Management Business Development, Victor Nogueira.

Mallul Arena situat in cea mai populata zona rezidentiala din Bacau - Cartierul Nord, aflat in perimetrul central al municipiului si care concentreaza aproape 30% din totalul locuitorilor orasului. Mallul se adreseaza unui numar de peste un milion de potentiali clienti din judetele Bacau, Neamt si Vaslui si va fi lansat la sfarsitul lunii noiembrie a acestui an.

Intr-o prima faza, mallul va avea o suprafata de 19.500 metri patrati, iar in martie 2008 se va extinde cu inca 6.000 metri patrati, datorita cinematografului multiplex cu opt sali, cel mai mare din zona Moldovei si a prezentei unor retaileri internationali noi pe piata din Romania. Arena va oferi o suprafata totala utila de 25.500 metri patrati si va contine aproximativ 150 magazine. Ca posibilitati de parcare, mallul va avea spatii exterioare pentru 700 de masini, intr-o prima faza, iar in functie de necesitati, parcarea poate fi extinsa la 1.000 de locuri.

In Romania, Sonae Sierra a achizitionat River Plaza, din Ramnicu Valcea si dezvolta doua centre comerciale in Craiova si in Ploiesti. Eurisko este consultant la inchiriere pentru proiectele River Plaza si Craiova Mall. "In timp record, echipa Eurisko a reusit sa inchirieze in totalitate intreaga suprafata a mall-ului Arena, incluzand extinderea”, sustine managerul departamentului Retail al Eurisko, Luiza Moraru.

Citeste si:

Printre cei care au inchiriat spatii in Arena City Center se numara Sprider, Kenvelo, Levi’s, United Colors of Benetton, Fox, House of Art, Bigotti, Terranova, Stone Creek, Mini BLU, Leonardo, Benvenuti, Office Shoes, S. Oliver, Danik, Braiconf, Steilmann MiniBlu, Wenice Kids, B&B, Cellini, Sabrini, Meli Melo, Golden Point, Mondex, Optinova, Internity, Nokia Shop, Global Net, Germanos, Sarra BLU, Clean& Clean, Impact, Banca Transilvania, Librariile Alexandria, Flanco World, KFC, Pizza HUT, Curigo, Glamour Café, Monaco Bowling.

Parteneri in realizarea acestui proiect sunt Conbac SA, ca antreprenor general, Prompt Trading Bucuresti si Gardiner & Theobald, pentru partea de management si monitorizare de proiect, iar inchirierea spatiilor este asigurata de compania imobiliara Eurisko.

Compania Sonae Sierra detine 47 de centre comerciale in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala inchiriabila de 1,8 milioane mp. In prezent, Sonae Sierra dezvolta alte 11 proiecte in Portugalia, Spania, Germania si Brazilia cu o suprafata totala inchiriabila de 400.000 mp. In 2006, centrele Sonae Sierra au primit peste 402 milioane de vizite.

Compania inregistrata in Portugalia si este detinuta in proportii egale de compania Sonae-SGPS din Portugalia si Grosvenor din Marea Britanie.