Fondul de investitii britanic Lewis Charles Romania Property Fund Ltd a anuntat ca valoarea portofoliului a crescut la finele anului trecut la 33,8 milioane euro, fata de suma de 27,2 milioane euro platita in septembrie pentru achizitia acestui portofoliu, scrie Thomson Financial.

La sfarsitul lunii septembrie 2007 Lewis Charles Romania a investit 27,24 milioane de euro pe piata imobiliara romaneasca, pentru achizitia unor terenuri in Mogosoaia si Ploiesti, unde vor fi construite doua complexuri rezidentiale si comerciale.

In schimbul sumei de 13,39 milioane de euro, Lewis Charles Romania a cumparat 50 la suta din firma Gold SPV, care detine un teren de 55.700 metri patrati in Mogosoaia.

Totodata, fondul a cumparat un teren de 99.000 de metri patrati in Ploiesti, pentru 13,85 milioane de euro. Tranzactia a fost incheia prin intermediul firmei Magnolia, detinuta integral de catre fond, iar dezvoltarea proiectului va reveni firmei Westhill Investments.

Administratorului fondului Lewis Charles Romania este Lewis Charles Securities, companie inregistrata in Guernsey, Insulele Channel. Fondul de investitii a fost listat, in august 2007, pe piata AIB a bursei de la Londra.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si