Immorent Romania, filiala de leasing a Erste Bank si Sparkassen, si-a propus o investitie anuala de 100 milioane euro in terenuri si proiecte imobiliare pentru a sustine dezvoltarea afacerilor, a declarat Bogdan Cernescu, directorul general al companiei.

In prezent, compania este implicata in dezvoltarea unui proiect imobiliar de 150.000 metri patrati din nordul Capitalei, in valoare de 300 milioane euro. Din acest proiect, 30% este prevazut pentru spatii de birouri, iar restul pentru apartamente rezidentiale.

Cernescu a precizat ca fondurile necesare vor fi alocate de grupul Erste, iar lucrarile vor incepe in a doua parte a lui 2009 si vor dura circa 7-8 ani.

De asemenea, constructiile prevazute in proiect se vor desfasura pe un teren de 4,4 hectare.

"Immorent Romania vrea sa dezvolte centre comerciale in orasele cu peste 100.000 de locuitori", a spus directorul general al companiei, care a adaugat ca, in prezent, Immorent deruleaza negocieri pentru achizitia a trei terenuri.

"Ne aflam pe ultimul loc in Europa Centrala si de Est in ce priveste spatiile de birouri", a mentionat Cernescu, care a adaugat ca in Romania este nevoie acuta de birouri, mai ales de birouri clasa A.

Contractele de leasing incheiate de companie de la sfarsitul anului trecut pana in prezent au ajuns la 120 milioane euro, fara TVA. De asemenea, activele companiei au sporit la circa 55,7 milioane euro la sfarsitul primului trimestru din 2008.

"Piata de leasing din Romania ar putea creste cu 30-35% in acest an fata de nivelul inregistrat in 2007", a adaugat Cernescu, care a mai sustinut ca piata leasingului imobiliar ar putea ajunge la 700 milioane euro in 2008.

In 2007, valoarea bunurilor finantate pe piata romaneasca de leasing a avansat cu 51,59% pana la 4,94 miliarde euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Dumitru Dragomir ridică un bloc în cea mai "râvnită" zona din București
Setari Cookie-uri