Aproximativ 45% din spatiul inchiriabil al celui mai mare mall din tara, Parklake Plaza, din Bucuresti, este deja contractat, centrul comercial urmand a fi inaugurat in aprilie 2011, dupa o investitie totala de 600 milioane de euro, a anuntat dezvoltatorul proiectului.
Parklake Plaza, dezvoltat de Caelum Development, in parteneriat cu Sonae Sierra, va avea o suprafata construita de aproximativ 300.000 mp, dintre care peste 110.000 mp vor fi inchiriabili. Compania de consultanta imobiliara Cushmann& Wakefield Romania a fost desemnat agent exclusiv de inchiriere al proiectului. Printre viitorii chiriasi se mai numara: Bata, Prenatal, Douglas, Diadora, Diverta, Reserved, Debenhams (3.000 mp) si GameWorld. ParkLake va mai include hypermaketul Cora, cu o suprafata de 12.500 mp si cinematograful Cinema City, cu 14 sali de cinema.

Noul centru comercial va absorbi investitii estimate la 600 de milioane de euro si va crea peste 3.000 de locuri de munca permanente, atat pe perioada ridicarii constructiei, cat si ulterior, pentru operarea si intretinerea proiectului. Inca din faza de obtinere a autorizatiilor, taxele virate la bugetul local se vor ridica la cateva milioane euro.

Situat in Sectorul 3 din Capitala, ParkLake Plaza si ansamblul rezidential ParkLake Tower se vor intinde pe o suprafata totala de 8,2 ha, 22,6% din aceasta suprafata fiind rezervata spatiilor verzi si facilitatilor sportive. Complexul va mai cuprinde si 3.000 de locuri de parcare, cele mai multe fiind amplasate la subsol.

ParkLake va fi amplasat pe strada Liviu Rebreanu, terenul pe care se va construi aflandu-se in proprietatea privata a Caelum Development. Terenul a fost retrocedat in urma cu cativa ani, fostului proprietar de drept, ca urmare a unei sentinte definitive si irevocabile care a obligat Primaria Municipiului Bucuresti sa-l restituie acestuia. Caelum Development a achizitionat terenul de la proprietarul de drept, fiind in prezent noul proprietar al terenului.

Caelum Development este o companie privata, cu capital irlandez care opereaza pe piata imobiliara din Europa Centrala si de Est. Activitatile companiei se concentreaza cu precadere pe dezvoltarea centrelor comerciale si a cladirilor de birouri. Sediul central al operatiunilor europene ale Caelum Development se afla in Polonia.

Portofoliul grupului este alcatuit in prezent din 42 de proprietati, ceea ce face din companie unul dintre cei mai mari investitori cu capital privat de pe piata imobiliara. In afara de Polonia, Caelum are proiecte de investitii si in Germania si Ungaria. Caelum Development este prezent pe piata romaneasca din septembrie 2006, in ianuarie 2007 achizitionand terenul Parklake Plaza in colaborare cu Ri Investments.

Sonae Sierra a intrat pe piata romaneasca prin achizitionarea mall-ului River Plaza din Ramnicu Valcea, un centru comercial cu o suprafata de inchiriat de 12.358 mp, care a fost inaugurat in noiembrie 2006. In prezent, Sonae Sierra dezvolta doua noi centre comerciale in orasele Craiova si Ploiesti care vor fi inaugurate in 2009, respectiv 2010. Investitia totala este estimata la 293 milioane de euro pentru o suprafata de inchiriat de 64.070 mp in Ploiesti si de 55.537 mp in Craiova.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri