“Am obtinut in urma cu o luna creditul pentru finantarea proiectului Akademia Center dupa o perioada lunga de negocieri. Suntem incantati de colaborarea pe care o avem cu BCR Erste si de increderea pe care au acordat-o proiectului si echipei Akademia Center. Fara finantare nu se poate dezvolta nici un proiect imobiliar”, a declarat Ovidiu Bojan, Directorul Executiv al Nisco Invest.

In urma licitatiei organizata de Nisco Invest si Engexpor, a fost desemnata si compania care va incepe lucrarile de constructii ale noului centru multifunctional, Soil Tech Drilling SRL, o companie de constructii din Romania al carei obiect de activitate consta in executia de fundatii speciale: piloti forati CFA si Bentonita, piloti mulati si minipiloti.

Pentru a respecta termenul de livrare pe piata al proiectului estimat la sfarsitul triemestrului al patrulea din 2009, lucrarile de excavare pe santier au inceput in urma cu putin timp. Managementul proiectului este realizat de Engexpor, companie portugheza cu o experienta internationala in oferirea de servicii de management al proiectelor si al constructiilor, in special pe segmentul de centre comerciale.

Citeste si:

Akademia Center este amplasat la cinci minute de centrul istoric al orasului si va avea o suprafata totala de 41.000 mp, din care 18.000 mp vor fi inchiriabili. Pe langa spatiile de retail din cadrul centrului comercial, proiectul va mai oferi spatii de birouri clasa A si spatii medicale.
Agentul exclusiv al proiectului este Colliers International, lider pe piata de servicii imobiliare din Romania. De la lansarea pe piata, pana la ora actuala echipa Colliers a purtat deja negocieri avansate pentru aproximativ 80% din totalul spatiilor comerciale.

BCR, membra a Grupului Erste, este o banca universala ce se adreseaza atat clientilor retail cat si celor corporate. BCR este cea mai importanta institutie bancara din Romania gestionand active de peste 17,5 miliarde de euro.

Compania Nisco Invest este o societate cu capital integral privat, romanesc, ce activeaza in domeniul dezvoltarii de proiecte imobiliare si face parte dintr-un grup de opt firme prezente pe piata locala incepand cu anul 1990. Compania mai are in derulare o investitie in Satu Mare constand intr-un imobil situat in centrul orasului. Nisco City Center este o investitie in valoare de 2,5 milioane euro, ce cuprinde spatii comerciale, bancare, birouri si locuinte.