Datele publicate de Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS) indica un nivel mediu al vanzarilor de 12,7 in perioada iunie-august, cel mai scazut de la deschiderea institutului, in 1978.

Declinul a fost pus de specialisti pe seama speculatiilor privind modificarile impuse de guvern taxelor notariale si a dificultatii de obtinere a unui credit ipotecar.

"Lipsa lichiditatilor ipotecare este principalul factor care impiedica ameliorarea pietei imobiliare", a declarat un purtator de cuvant al RICS.

Citeste si:

Anuntul a fost facut la cateva ore dupa ce ministrul britanic al finantelor, Alistair Darling, a anuntat ca va interveni pentru a restabiliza sectorul imobiliar.

Darling, care a declarat, luni, ca preluarea de catre guvernul american a bancilor ipotecare Freddie Mac si Fannie Mae va avea un efect pozitiv asupra mediului economic britanic, ar putea crea un fond de garantii guvernamentale pentru obligatiunile ipotecare. In acest fel, creditorii ar putea obtine mai usor lichiditati, putand atrage noi clienti.