Cele mai importante cresteri au fost in regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia (+1.361 autorizatii), Nord-Est (+1.297 autorizatii), Centru (+1.136 autorizatii) si Bucuresti–Ilfov (+729 autorizatii). In regiunile de Vest si Sud-Est s-a inregistrat o scadere a numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale, conform Institutului National de Statistica (INS).

In luna octombrie 2008, s-au eliberat 5.677 de autorizatii de constructie pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 7,9% fata de luna septembrie 2008 si in crestere cu 11% fata de luna octombrie a anului trecut. Dintre acestea, 61,6% sunt pentru zona rurala, mentinandu-se astfel tendinta din luna precedenta.

Cresterea numarului de autorizatii eliberate pentru cladiri rezidentiale, in octombrie 2008, a fost inregistrata in doua din cele opt regiuni de dezvoltare, mai exact in Centru (+107 autorizatii) si Vest (+38 autorizatii). In schimb, in regiunile de dezvoltare Nord-Est, Bucuresti-Ilfov, Sud-Vest Oltenia, Sud-Est, Nord-Vest si Sud-Muntenia s-au inregistrat scaderi ale numarului de autorizatii eliberate pentru constructia de cladiri rezidentiale.

Citeste si:

Comparand situatia din octombrie 2008 cu aceasi luna din 2007, distributia in profil regional arata o tendinta de crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in regiunile de dezvoltare din

Centru (+403 autorizatii), Nord-Est (+337 autorizatii), Sud-Muntenia (+94 autorizatii) si Sud-Vest Oltenia (+69 autorizatii). In restul regiunilor de dezvoltare a scazut numarul de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale, cele mai semnificative inregistrandu-se in regiunile Bucuresti-Ilfov (-189 autorizatii) si Sud-Est (-67 autorizatii).